Stuvad grönkål

Igår fyllde min kära far år och hela familjen samlades hemma hos mamma och pappa för att äta spagetti och köttfärssås och chokladsnitt (födelsedagsbarnet får ju önska mat förstås!). Att ta Daniel i hampan och köra hem-hem för att ägna kvällen åt familjetid och mammamat brukar vara helgerna förunnat, så idag är jag helt vill om dagarna. När klockan ringde i morse undrade jag varför i hela friden den ringde på en lördag…

Låt oss snabbt lämna beskrivningen av hur det kändes när jag insåg att det bara är onsdag och hoppa rakt på dagens snabba middagstips:

Middagstips, stuvad grönkål

Har du stuvat grönkål någon gång? Seså, pass på innan våren är här (ve och fasa) och grönkålen går ur säsong för den här gången. Stuvad grönkål känns inte bara förbaskat nyttigt – det ÄR nyttigt också. Och gott. Väldigt gott faktiskt.

Bara stoppa en klick smör och grönkål (600 g grönkål rensad och klar är lagom till 4 portioner) i en varm kastrull, släng ner en skvätt vatten och låt grönkålen sjunka ihop tills du undrar var den tog vägen. Vänd ner en burk crème fraiche eller två. Mixa, mixa, mixa. Smaka av med salt, vitpeppar, kanske lite socker och en klick senap. Servera den stuvade grönkålen med de där envisa julköttbullarna du hittade i frysen eller något annat husmanskostigt och gott. Det är bra snabbmat, det!

8 kommentarer

 1. Jag har inte provat grönkål än… i alla fall rå grönkål får jag inte äta pga nedsättning av sköldkörtel funktion… men ska testa tillaga den nån gång! :)
  Så kul att få samlas med familjen!
  Kramar!
  //Lana

  Svara
 2. Jag är inte så mycket för stuvad saker generellt (hänger ihop med en kräksjuka i ungdomen, nog med information) men grönkål är löjligt gott. Men tyvärr finns det inte i vår lokala butik längre, buhu!

  Svara
  • Ajdå! Sånt sitter i länge. Hm ja, nu är väl säsongen i princip slut! Men det betyder att säsongen för så mycket annat snart är här :D

   Svara

Skriv en kommentar.