Korv stroganoff till många matlådor

Korv stroganoff!

Love love love korv stroganoff. Helst med falukorv, men det är ju gott med lite kryddigare korv också. Eller tofu. Eller kyckling. Jag har inte provat med halloumi än, men många har rekommenderat det. Har du provat?

Korv stroganoff är perfekt att laga storkok av och frysa in i portionslådor, redo att ta med till jobbet. Ner med lite frysta grönsaker i matlådan också, så är det bara att slänga in allt i mikron när det är lunchdags. Kyler du ner ris snabbt efter kokning är det inga problem att frysa och värma på igen, men är du ändå bakterieorolig kan du ju passa på att koka mathavre eller matvete som tillbehör istället. Det äter vi ofta; hela familjen gillar det, det är lätt att koka och odlas i Sverige.

Visst tar det lite längre tid att hacka upp och steka två falukorvsringar istället för en, men i övrigt tar det ju inte längre tid att göra ett storkok med korv stroganoff än att göra en mindre batch. Planerar du för att preppa flera middagar en ledig dag framöver, skriv upp en stroganoff på att-laga-listan, vetja.

Storkok med korv stroganoff (10 port.)

2 ringar falukorv, 1600 g
2 gula lökar
Smör/olja att steka i
2 dl tomatpuré
2 msk dijonsenap
2 msk timjan
5 dl crème fraiche
Salt, peppar

Tärna korven. Finhacka löken. Fräs löken mjuk i lite fett, lägg åt sidan och bryn sen korven i omgångar tills den fått lite färg. Lägg ner löken igen och rör ner tomatpuré, senap och timjan. Låt fräsa 1 min innan du rör ner crème fraiche. Låt koka ihop 5-10 min. Smaka av.

Nu börjar våra matlådor med stroganoff i frysen att ta slut! Vad ska jag laga för storkok näst?

4 kommentarer

 1. Hej!
  Kommenterar för en gångs skull ;) jag tycker att du ska testa något av dessa recept:
  http://zeinaskitchen.se/kramig-pasta-i-tomatsas-middag-pa-30-min/ (vegetarisk, fantastisk!!!)
  http://www.jennysmatblogg.nu/2016/04/06/mexicorora/
  http://www.jennysmatblogg.nu/2016/08/08/currykyckling-med-ris/ (har gjort m matl grädde oxå)
  http://cleaneatingbyannika.se/kycklingpaj-med-notfri-botten/ (fast den är godast om man värmer i ugnen, bottnen tänker jag på!)
  http://www.jennysmatblogg.nu/2016/03/01/kycklingspett-med-jordnotssas-2/ (kanske inte matlåda ;) )

  Sen tycker jag att du kan köpa kalkonstrimlor 450 g från Ingelsta Kalkon, gör kalkonstroganoffen som finns på förpackningen. Lycka till =)

  Svara

Skriv en kommentar.