Smörstekt torsk med dillgremolata och fluffigt mos

Om någon nu missat det, så är det ett nytt år nu. Jag har känt efter och det här året känns ungefär som förra året, så här långt. Samma gamla problem som vanligt. De ofantligt stora och de pyttesmå (som Timbuktu själv skulle ha sagt).

Nytt år innebär också att det är vardag igen, vilket jag i ärlighetens namn tycker är rätt skönt. Ordning och reda – men inga pengar på fredag, så nu gäller det att hushålla med stålarna och inte falla in i oxfiléovanor såhär efter nyårslyxen. Jag ska tipsa om extra mycket billig vardagsmat den här månaden, tänkte jag!

Fisk med dillgremolata och potatismos

Fryst fisk är billig mat som uppskattas mest i all sin enkelhet av den minsta filuren här hemma. Smörstekt bara, rakt upp och ner.

Mina försök att få i henne potatis fortsätter och det går fint om potatisen är blandad med något, som rotselleri i det här fallet. Hon gillar mycket smak, den där lilla. Och jag håller med. Det här moset blev väldigt gott.

Så: Ett enkelt middagstips kommer här. Hoppas du provar receptet!

Smörstekt torsk med dillgremolata (4 port.)

Potatis- och rotsellerimos:

700 g mjölig potatis
250 g rotselleri
25 g smör
2-3 dl mjölk

Stekt torsk:

500 g torskfilé
Smör att steka i

Dillgremolata:

1 dl finhackad, färsk dill
1 citron
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja

Salt, peppar

Skala potatis och rotselleri och skär i jämntjocka skivor. Koka helt mjuka och låt ånga av. Medan potatisen och rotsellerin kokar: Salta fisken och låt ligga i 10 min. Blanda hackad dill med pressad citron, pressad vitlök och olivolja. Smaka av. När potatisen och rotsellerin är färdigkokta och har ångat av, mosa grovt och vispa sedan ner smör och varm mjölk till ett slätt mos. Smaka av. Peppra de saltade torskfiléerna och stek dem i smör 2-3 minuter per sida.

Potatismos med rotselleri, fisk

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.