Spenatpasta med rostade rödbetor

Idag kändes måndagen lite lättare, eftersom det är sista veckan innan julledigheten för mig. Jag behöver lite ledigt, det ska bli så skönt! Är du färdig för julen än, med julklappsinhandling och planerande?

Här kommer ett snabbt, vegetariskt middagstips som kan passa såhär veckan innan jul. Rödbetorna kan du skala och klyfta dagen innan, så behöver du bara skjutsa in dem i ugnen när det är dags att laga middag. Då behöver du bara koka spagetti och vispa ihop såsen under tiden.

Pasta med spenat, rödbetor och pumpafrö

Jag har alltid mycket smör som bas i min bechamelsås. Det gör att vetemjölet inte bränner fast – och så blir ju såsen extra len på köpet! Det passar så bra med rödbetorna till spenatsåsen. Rostade rödbetor är galet gott!

Spenatpasta med rostade rödbetor (4 port.)

1 kg rödbetor
Olja att steka i
Salt, peppar
500 g (fullkorns)spagetti
50 g smör
1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
300 g hackad spenat, tinad
Pumpafrön

Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta rödbetorna. Olja, salta och peppra och sprid ut på en plåt. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Koka spagettin. Smält smöret i en kastrull. Pudra över vetemjölet och vispa ut eventuella klumpar så du har en slät smet. Vispa ner lite mjölk i taget. Vänd ner spenaten. Koka 3 min. Smaka av. Rör ihop spagettin med såsen. Toppa med rödbetor och pumpafrön.

Recept på spenatpasta
Krispiga pumpafrön på toppen av spenatpastan. Pricken över i:et, som man brukar säga!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.