Spenat- och ricottapasta med rostad mandel

Spenat- och ricottapasta

I mitt kylskåp finns det alltid turkisk yoghurt, ost och ägg. Har du något du alltid försöker ha hemma?

Ricotta däremot, det är inget man ser i mitt kylskåp så ofta. Jag köpte hem en ask för att göra denna pastarätten, men då gjorde jag bara två portioner och använde alltså bara en halv ask. Så nu står där en halv ask ricotta i kylen och ser ledsen ut. Får väl göra mer spenat- och ricottapasta om jag inte kommer på något annat kul att göra med den. Men lagar du till fyra portioner av den här rätten går alltså hela förpackningen åt. Det gillar jag!

Den rostade mandeln på toppen gör susen förresten. Missa inte den!

Spenat- och ricottapasta (4 port.)

4 port. tagliatelle (alt. annan pasta)
50 g mandelspån
1 gul lök
Smör/olja att steka i
2 vitlöksklyftor
500 g hackad spenat
250 g ricotta
3 dl pastavatten
100 g parmesan
Salt, peppar

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rosta mandelspånen i torr panna tills de doftar och är gyllene. Lägg åt sidan. Torka ur pannan. Finhacka löken och fräs den i fett tills den är mjuk. Blanda ner pressad vitlök och spenat och fräs någon minut. Häll ner ricotta och pastavatten och koka ihop någon minut. Vänd ner riven parmesan och smaka av med salt och peppar. Vänd ner den nykokta pastan.

5 kommentarer

  1. Vad gott det ser ut! I vårt kylskåp finns det alltid ost, smör, ägg, mandelmjölk…
    Ricotta passar bra som fyllning i paj eller som en sås tillsammans med ugnsrostad paprika eller så gör du ricotta-örtgnocchi. Jag har många recept på min blogg med ricotta.

    Svara
  2. Mitt bästa recept med ricotta; Koka lasagneplattor, stek skivad portabello, fräs vitlök, rödlök och spenat. Montera med ricotta och häll över brynt smör och rostade hackade hasselnötter.

    Svara

Skriv en kommentar.