Sötsyrlig chutneykyckling med mycket grönt

Sötsyrlig chutneykyckling, god vardagsmat

Det här var den absolut godaste rätten ur förra veckans matkasse – en kycklinggryta med mango chutney och massa goda grönsaker. Den fick en stor tumme upp från både Daniel och mig och är väl värd att testa! Vill du ha lite mer fart i kycklinggrytan, kan du krydda upp den med curry eller sambal oelek. Eller kanske både och!

Linas sötsyrliga chutneykyckling (4 port.)

500 g kycklingfilé
2 paprikor (gärna olika färger)
1 fast, syrligt äpple
1/2 zucchini
Smör/olja att steka i
Salt, peppar
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 tärning kycklingbuljong (alt. fond)
1 1/2 dl mango chutney

Till servering:

Kokt ris

Tärna kycklingen och grönsakerna. Bryn kycklingen i smör eller olja på hög värme. Salta och peppra. Låt grönsakerna fräsa med någon minut. Blanda ner tomatpuré. Pudra över vetemjöl och blanda så att du inte får några klumpar. Häll på resterande ingredienser och låt koka försiktigt tills kycklingen är färdig, minst 5 min. Smaka av innan servering. Ät med nykokt ris.

Den riktigt uppmärksamme noterade en viss skärpa i bilden på kycklinggrytan. Skärpan kommer från en kombo av min nya och min gamla kompis. Jo, mitt gamla objektiv har fått en ny kamera att leka med! Vansinnigt roligt tycker både objektivet och jag – mindre roligt tycker min plånbok. Men det är såna smällar man får ta! En Nikon 7100 blev det efter ett halvårs huvudbry och hittills är jag supernöjd. Enda nackdelen är väl att jag inte längre kan skylla dåliga bilder på kameran…

Solrosfält i Växjö

Tills nyhetens behag lagt sig kanske du får stå ut med lite fler bilder på bloggen som är lite… Ja, off topic, liksom. Som de här. Några hundra meter hemifrån, på ett fält mitt i stan, odlar kulturföreningen Hofs Lifs solrosor. I mängder! Det är så jäkla maffigt att gå bland blommor som är många decimeter längre än vad du själv är.

Har du vägarna förbi Växjö, stanna till vid fältet och gå en runda. Eventuella barn tycker säkert att det är superspännande att springa i den här solroslabyrinten!

Hofs LIfs solrosfält i Växjö
… Och vuxna blir lite som barn igen, vi också.

Solros i solnedgång
Gratis terapi för en stadsbo som mig!

16 kommentarer

  1. Finfina bilder minsann!

    Tänk att kyckling går att variera i det oändliga! Jag äter mycket av denna pippi och varvar med kalkon mest. Nyttigt och bra för magen. Ha en fin kväll – här regnar det nu! Kram!

    Svara
  2. Åh, det där med off-topic-bilder sysslar jag med varje vecka på min blogg, höhö. Men det är ju så kul att fota! Vi funderar också på att köpa en ny men vi får väl se hur det blir med det.

    Svara

Skriv en kommentar.