Sommartorsk med tomat och smör

Då var vi tillbaka här. På altanen. Middagstid. Sol. Familjen. Förskönande av vardagen kan jag tycka en massa olika saker om, men ibland har ju vardagen såna där små stunder när jag bara älskar allt. Visst är det så ibland? Gäller ju bara att inte missa den där stunden då.

Tea och Daniel på altanen

Till middag åt vi torsk! Firrebirre med massa smör är Guds gåva till lata matlagare. Så himla, himla gott, särskilt om du bryner smöret. Men det är en annan historia. Här är smöret bara smält ovanpå fisken tillsammans med ett gäng körsbärstomater. Bara skjutsa in i ugnen och låt allt ta smak av varandra, ät med potatis och njut.

Sommartorsk med smör, tomat och örter

Det här är så gott. Berätta när du testat!

Sommartorsk med tomat och smör (4 port.)

600 g torskfilé
Salt, peppar
75 g smör
250 g körsbärstomater
1 stort knippe färsk persilja
(Ost att riva över)

Sätt ugnen på 200°. Lägg torsken med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta och peppra. Fördela smör och halverade körsbärstomater över. Stek mitt i ugnen 20 min. Strö hackad persilja och eventuellt lite finriven ost över vid servering.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.