#SNÅLSEPTEMBER

Jag satte nästan i halsen när jag kollade igenom utgifterna för augusti månad… Att det rullar pengar på semestern, det är jag ju van vid, men så mycket… Det är inte okej.

Blev det likadant för dig i sommar?

Jag har bestämt mig – nu får det vara nog! Jag bryter mönstret genom att köra en månad med sträng matbudget – 2000 pix och inte en krona mer får maten kosta!

Billig vardagsmat #SNÅLSEPTEMBER

Snålseptember, helt enkelt! Jag har börjat redan denna vecka genom att rensa i kyl, frys och kylskåp och på så vis leva ”gratis” på det som redan finns hemma. Lite pussel blir det, men det går! Följ gärna köksrensningen på Instagram – i slutet av veckan kanske det bara blir havregrynsgröt, vem vet…

På söndag är det upp till bevis, för då storhandlar vi all basmat för månaden som kommer. Summan ska försöka hamna en bra bit under där den brukar, utan att rubba på våra principer – svensk, ekologisk, varierad, näringsrik och god vill vi att maten ska vara!

Det vore så himla roligt om du ville hänga på!

Även om semestern inte grävde ett djupt hål i din plånbok är det lärorikt att försöka laga god, varierad och hälsosam mat på en tight budget. Du kanske kan laga snålt en eller ett par dagar i veckan? Tagga dina bilder på billig vardagsmat på Instagram med #snålseptember och häng med mig här på bloggen för att få fler billiga middagstips!

12 kommentarer

 1. Ja, visst går det lite mer pengar på sommaren och semestern. Satte nästan i halsen när vi fick räkning på vad vi tankat för under en månad….humf!!
  En bra idé att tomma kyl och frys lite under en månad. Frysen är full och jag vet egentligen inte vad som finns där.

  Svara
  • Hu ja, bilen rullar ju lite mer på semestern också. Många bäckar små… Jaaa, men visst är det så med frysen? Man hittar saker man inte har någon aning om vad det är…

   Svara
 2. Ja vilken chock o sen när alla räkningar betalades…ja jisses..man har levt gott o njutit av varenda krona. Men som sagt SnålSemptember med stort S är det här som gäller nu o ser fram mot härliga billiga goda recept utan att frångå att de ska vara ekologiskt, näringsrikt o gott :). Ser framemot mot många fina o bra mattips :)!

  Svara
 3. Jättebra initiativ! Hade samma tanke tidigare i veckan när jag räknade ihop räkningarna. Som student, som dessutom inte får pengar förrän på måndag är det extra snålt just nu. Och det som i början av sommaren var smidigt då jag var mellan CSN och lön – med att ”betala i augusti” känns inte som en bra idé längre.
  Hur som – snålseptember blir det matmässigt ialla fall. Och allt annat. Ska till Sthlm fyra dagar för att fira sambons 30årsdag så det behövs ju sparas inför det.
  Har turen att ha frysen full så för min del blir det nog bra. Svårare när vi bodde i lägenhet med halv frys! Lycka till, jag hakar på!

  Svara

Skriv en kommentar.