7 snabba sommarmellanmål

Idag börjar Teas första sommarlov! Sex hela veckor ska hon vara hemma, nu först bara med pappa ett par veckor tills jag får semester.

Hur har du det ordnat med barnen i sommar? Några kollegor med lite äldre barn har barnen hemma själva så här innan de själva har semester. Då är det fint att ha lite färdiga, snabba mellanmål hemma, som barnen inte behöver värma eller kladda med i köket för att få fram.

De här mellanmålen är barnsäkra, men funkar givetvis på vuxna också. I promise.

7 tips på somriga, snabba mellanmål:

Overnight oats med vanilj

Overnight oats med vanilj – det här tycker Tea smakar som glass. Det blir lite som risifrutti och behöver bara röras ihop kvällen innan. Overnight oats med banan är också gott, lite sötare.

På tal om risifrutti – Risgrynsgröt är ju inte bara julmat. Blanda med vaniljpulver och lite vispad grädde eller tjock yoghurt, så blir det som risifrutti. Så gott!

Energibollar, enkelt recept

När du är sugen på ett lite mer fika-likt mellamål slår jag ett slag för energibollar med aprikos och lime, mellanmålsmuffins med keso och äpple och de här mellanmålskakorna utan socker. Energibollarna i synnerhet är enkla att göra, om du har en stark mixer och 3 ingredienser. Jag gör en stor sats och har i frysen. De tinar på ett kick!

Bananplättar, snabbt mellanmål

Pannkakor och plättar. Klassikernas mest klassiska sommarmellanmål. Ihoprullade med banan och jordnötssmör i, med bär till eller helt enkelt världens enklaste bananplättar. Med frukt, bär och något extra proteinrikt i eller på (nötsmör, grövre mjöl, många ägg i smeten) mättar pannkakor både som lunch och mellanmål.

Och vem älskar inte pannkakor, liksom?

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.