Tonfiskpasta med kapris och citron

Tonfiskpasta, ett snabbt middagstips

Vi äter inte pasta särskilt ofta här hemma, det gör vi inte. Men jag är inte sen med att erkänna att det finns en viss charm med att ha middagen på bordet 10 minuter efter att jag började laga mat. Jag hittade skojig, lockig pasta i glutenfria hyllan på Börjes (det är alltid så – jag hittar alltid bra grejer i den där nedrans butiken) och blev tvungen att testa.

Här har jag gjort en snabb pastasås med tonfisk, tomat och massor av kapris och citron. Sådär citronsyrligt och kaprisfränt att man blir lite piggare bara av tanken.

Snabb tonfiskpasta med kapris och citron (4 port.)

1 gul lök
6 vitlöksklyftor (ja, 6 stycken!)
Olja att steka i
2 burkar tonfisk, 300 g avrunnen vikt
1 burk krossade tomater, 500 g
1 citron
1 dl kapris
Salt, svartpeppar
(1 liten nypa strösocker)
1 knippe färsk persilja

Hacka lök och vitlök och fräs mjukt i oljan. Tillsätt tonfisk (avrunnen), krossade tomater, pressad citron och kapris. Låt koka ihop ett par minuter och smaka sedan av med salt och några rejäla drag med pepparkvarnen. Balansera upp smakerna med en liten nypa socker om du tycker att det behövs. Blanda ner hackad persilja vid servering.

3 kommentarer

  1. Jag äter inte heller pasta så ofta nuförtiden. Mer var det förr. Nu finns det ju så många andra kolhydratsvarianter att variera med!
    Mmmm. Kaaaapris.

    Svara

Skriv en kommentar.