Snabb tacowok med lövbiff

Tacowok med lövbiff

Lite variation på fredagstacosen kanske kan vara välkommet, eller? Trodde väl det!

Det här är en snabb och enkel wok, som passar lika bra som vardagsmat som till fredagsmyset. Tunna skivor av lövbiff wokas hastigt ihop med krispiga grönsaker och tacokrydda. Tacokryddan gör jag alltid min egen, receptet på tacokryddan har jag skrivit om tidigare. Vill du inte göra egen tacokrydda så går det självklart bra med köpt dito också. Samma sak gäller för guacamolen som serveras till tacowoken – även om det blir tusen gånger godare med hemmagjord guacamole än den gröna guckan man kan köpa… Håller du dig till den traditionella tacosen eller äter något annat på fredag, så tycker jag i alla fall att du ska mixa ihop en skål med hemmagjord guacamole att dippa i framför tv:n.

Receptet har jag faktiskt snott (nästan) rakt av från ett gammalt nummer av GI & Hälsa, Expressens bilaga. Många lockande recept i den tidningen! Vill du av-GI-fiera rätten, för att mätta fler hungriga magar, så serverar du ris eller nudlar till woken. Receptet nedan räcker gott till 4 portioner, om du serverar rätten som den är.

Snabb tacowok med lövbiff och guacamole (4 port.)

Tacowok:

400-500 g lövbiff
1 huvud broccoli
1/2 rödlök
1/2 zucchini
1/2 aubergine
100 g sockerärtor
Olja som tål hög värme, t.ex. rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk tacokrydda
10-15 körsbärstomater

Guacamole:

2 mogna avokados
1 dl tjock, naturell yoghurt, alt. crème fraiche
(1 msk limesaft)
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
Salt, peppar

Börja med guacamolen. Mixa eller mosa avokadoköttet, helt slätt eller lite slarvigt. Blanda med yoghurt, limesaft, pressad vitlök och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan medan du gör tacowoken. Strimla lövbiff. Bryt broccoli i små buketter. Strimla rödlök, zucchini och aubergine. Sockerärtorna kan du lämna hela eller halvera, om de är stora. Hetta upp olja i en wokpanna eller stor stekpanna och woka grönsaker och lövbiff tills lövbiffen är klar och grönsakerna mjuknat något, ca 5 min. Pressa vitlöken, strö över tacokryddan och blanda runt noggrannt. Klyfta tomaterna och blanda i dem. Ta av från värmen direkt.

Enkel tacowok med lövbiff

5 kommentarer

  1. Wok är både smidigt och gott. Hemmagjord guacamole är bara godast. Jag har även tomater, lök och koriander i min. Nu på fredag blir det ingen tacos, sonen fyller år och får bestämma vad det blir!

    Svara
    • Köpt guacamole är verkligen inte samma sak som hemmagjord. Så enkelt att göra själv, dessutom kan man ju variera den med lite lök, tomater och olika kryddor, som du! :) Stort grattis till sonen din! Hoppas han bestämmer sig för någon god mat :)

      Svara

Skriv en kommentar.