Snabbaste pizzan i stada

Libapizza, middagstips till fredagsmyset

Har du provat att göra pizza på libabröd någon gång? Tortillapizza, knäckepizza och sconesdegspizza i all ära, men pizza på libabröd är något speciellt.

Libabröd är ett slags stort, orientaliskt tunnbröd – du kanske känner igen det från en och annan kebab- eller falafelrulle. Rollen som pizzabotten sköter libabrödet mycket bra genom att bli sådär härligt krispigt, som en riktigt tunn pizza från en lite bättre pizzeria. Libabröd hittar jag i de flesta större butiker i stan. De brukar finnas i brödhyllan, men jag vet att de ofta levereras frysta, så du kan säkert hitta dem i frysen i vissa butiker.

Libabröd, rökt dog, ost, tomat, basilika

Libapizzan toppar du med precis vad du vill. Duka fram en buffé på köksbänken och låt familjen och vännerna bygga ihop sin egen libapizza. Vi blandade tomatpuré med en god olja, salt och peppar för att få en snabb tomatsås att breda över brödet. Sedan toppade vi denna gången libapizzorna med rökt bog, färsk tomat, mozzarella, chèvre och färsk basilika.

Eftersom libapizzorna blir klara på runt 5 minuter i en 225° varm ugn, kan alla grädda sin egen pizza och ändå äta middag samtidigt. Jag älskar när man kan vara ett helt gäng i köket och laga mat tillsammans!

Snabb pizza recept  Pizza på libabröd
Bred tomatpuréröran på libabrödet. Toppa med vad helst du önskar – här har vi rökt bog, bifftomat och chèvre. Skjutsa sedan in libapizzan i mitten av ugnen.

Recept på snabb pizza på libabröd

Det här var en snabbt litet fredagsmiddagstips från mig. Nu tar jag snart helg, och inte vilken helg som helst, för den här helgen bjuder på årets höstjulafton! Du som har följt mig ett tag vet kanske att jag varje höst firar jul tillsammans med ett par kompisar. I år är det Maria som är värdinna och jag och skumtomtarna tar imorgon tåget norrut mot glögg, julkalender och massor av julmat. Som jag har längtat!

Jag hoppas att du får en skön helg, du också. Vi hörs på söndag!

8 kommentarer

  1. Som sagt köpepizza här idag. Gott och enkelt. Kylskåpet ekar tomt och orkade inte handla. Ska verkkigen testa libapizza. Gott att välja sina egna pålägg. Trevlig helg

    Svara

Skriv en kommentar.