Snabb jordgubbscheesecake i glas

Jag och min syster rivstartade semestern med att spendera syskonlig kvalitetstid tillsammans i Karlskrona. Shopping, mys, god mat och hotellfrukost (två nätter i rad, score!). Det är ju en så himla mysig stad, som de flesta städer vid kusten. Eller hur?

Idag mellanlandar jag hemma lite snabbt, sover i min egen säng en natt för att imorgon sätta mig bakom ratten och köra till en annan kust, nämligen västkusten och Grebbestad! Alla säger att det ska vara så himla fint i Grebbestad, så nu hoppas jag att ryktet stämmer och att vädret sköter sig som utlovat. Som vi har längtat efter den här semestern, och nu är vi plötsligt här. Det är första ”riktiga” semestern som jag och Daniel har ihop efter år av jobbyten och annat jox, så det här har vi verkligen förtjänat!

Enkelt recept på efterrätt, snabb cheesecake i glas

Något annat som vi har förtjänat är en god efterrätt. Det tycker jag också att du ska laga idag! Den här cheesecaken i glas kräver ingen större ansträngning att veva ihop.

Det här är en snabb cheesecake i glas som du bara rör ihop och varvar med kex. Här har jag gjort en jordgubbscheesecake (man måste ju passa på innan de försvinner för säsongen) men det går lika bra att använda exempelvis blåbär nu när den säsongen börjar så smått (ca 2 dl blåbär är lagom i så fall). Jag har kompletterat jordgubbsröran och kexen med en klick lemoncurd. Eller två. Bara för att det är så gott.

Snabb jordgubbscheesecake i glas (4-6 port.)

2 dl vispgrädde
200 g naturell färskost (t.ex. Philadelphiaost)
1 l jordgubbar, ca 500 g
2-3 msk vaniljsocker
12 digestivekex (alt. liknande kex)
1 burk lemoncurd, ca 350 g
(Myntablad till garnering)

Vispa grädden och blanda med färskost. Lägg undan några jordgubbar till garnering och mosa resterande jordgubbar. Häll av överflödig vätska från jordgubbarna. Blanda ner de mosade jordgubbarna i färskoströran. Söta med vaniljsocker. Varva röran med krossade kex och lemoncurd i glas. Garnera med jordgubbar och kanske några myntablad.

Snabb jordgubbscheesecake i glas
Den här snabba cheesecaken i glas är mitt bidrag till Månadens sötsak: Semester.

8 kommentarer

 1. Ja men västkusten är ju ändå bästkusten vet du la… :)
  Enkla smarta goda desserter kan man aldrig få för många av, danke schön!

  Svara
 2. Härligt med semester! Och att tillbringa tid med syster! :)
  Så gott med cheesecake, dessutom i den här varianten!
  Jag ska faktiskt också göra en sådan på onsdag då jag ska ha mitt kalas! :)
  Kramar!
  //Lana

  Svara

Skriv en kommentar.