Grön ärtsoppa

Snabb och enkel ärtsoppa på gröna ärter

Det här är en så genialisk soppa att jag inte riktigt vet hur jag ska börja inlägget för att göra den rättvisa. Supersnabbt, megagott, jättenyttigt – Vad kan man mer önska av bra vardagsmat?

Grön ärtsoppa (4 port.)

5 dl buljong (vatten + buljongtärning/fond)
600 g frusna, gröna ärtor
2,5 dl grädde
Salt
Peppar

Koka upp buljongen. Tillsätt de frusna ärterna och låt koka i 5 min. Ta av från plattan och mixa ärtsoppan slät. Tillsätt grädde och låt soppan koka upp igen. Smaka av med salt och peppar. Klart!

Servera med en klick crème fraiche, gärna smaksatt med pepparrot eller vitlök för att ge lite sting till soppan, samt krispiga krutonger för gott tuggmotstånd. (Uteslut krutongerna om du äter GI-kost.)

Frusna gröna ärter
Du kan plocka ärterna direkt från frysen till ärtsoppan. Perfekt att ha en påse på lut!

Krispiga krutonger
Krutonger kan du givetvis köpa färdiga, men att göra dina egna går snabbt och enkelt. Tärna vitt bröd, häll på olja, salt, peppar och valfria kryddor (t.ex. vitlök och örter) och kör mitt i ugnen i 225° i 5-10 min.

Snabb, grön ärtsoppa med krutonger
Mums! Smaklig måltid!

4 kommentarer

  1. God och verkligen snabblagad soppa, som även duger på en söndag, om man som jag serverar våfflor med jordgubbssylt och vispgrädde efteråt!

    Svara

Skriv en kommentar.