Snabb citron- och basilikafisk

Tack för det otroliga stödet jag har fått sedan inlägget i lördags. Det har vällt in kommentarer, mail, sms och samtal från personer som känner likadant eller vill visa sin omtanke. Det är sorgligt att det är så många som känner igen sig i det jag skriver. Jag uppfattar att många upplever den där stressen och orkeslösheten som ett slags standardläge – ”det är väl så livet är”. Tyvärr fattar du först efteråt, hur dåligt du faktiskt mådde.

Jag har själv erfarenhet av personer som står mig väldigt nära, som lider av sviterna av olika former av psykisk ohälsa. Vetskapen om vad som ledde till hur de mår idag, gör att jag är mer medveten om att det finns en gräns som är väldigt farlig att kliva över.

Hur som helst: Tack. Nu pratar vi mat istället!

Fiskgryta med citron och basilika

Den här snabba fiskrätten lagade jag för några veckor sen. Hela rätten tar typ en kvart att laga, lagom för att ånga lite gröna ärter under tiden. Potatisen skalar du helst i lugn och ro kvällen innan, så kan middagen stå på bordet ännu lite fortare. Jag har alltid föredragit fast potatis till det mesta förr, men nu har jag svängt och köper hellre mjölig potatis… Eller färskpotatis förstås, det är ju oslagbart! Vilken potatissort gillar du bäst?

Fiskgrytor känns ju generellt som höst- och vintermat, men den här varianten med citron, basilika och crème fraiche är god även i värmen, tycker jag.

Citron- och basilikafisk (6 port.)

800 g torsk
4 dl créme fraiche
2 msk pressad citron
1 msk fiskfond
1 kruka färsk basilika
Salt, peppar

Skär fisken i stora tärningar. Koka upp crème fraiche, citron och fond. Blanda ner fisken och sjud ihop 5-10 min, tills fisken är fast och genomkokt. Hacka basilika och blanda ner. Smaka av.

Citron- och basilikatorsk

2 kommentarer

    • Är det dags att börja lära sig äta mer fisk? Vi är bra på det i perioder, men det blir mer på hösten och vintern än nu. Hoppas du provar receptet!

      Svara

Skriv en kommentar.