Att skapa små pauser i vardagen

Laga mat tillsammans med Tea är mysigt. Jo, fram tills all mat plötsligt ligger på golvet, hon blir ledsen för att hon inte får röra den kokheta grytan och jag får hjärtklappning för att hennes små fingrar löper amok över skärbrädan när jag försöker hacka grönsaker.

Så ja, det där med att laga mat tillsammans sparas helst till dagar då bådas tålamod är på topp. Andra dagar tycker jag att det är obeskrivligt skönt att dra på mig ett par lurar, klicka igång en ljudbok och bara laga mat i lugn och ro.

BookBeat FoodPharmacy

De där små pauserna i vardagen är grymt mycket värda, eller hur? Det krävs ju liksom lite planering för att få till de där stunderna numera. Daniel vet att jag behöver dem, så vi brukar kunna få till det där ganska bra för oss alla tre. En lång dusch, en stund i köket eller bara ligga i soffan och slösurfa en stund räcker ganska långt. Hur brukar ni göra med det där?

Prova ljudböcker gratis

Men ja: Att laga mat med en ljudbok i öronen alltså. Det är ta mig tusan terapi för mig. Utan Tea-fingrar på skärbrädan är det lugnande att hacka grönsaker, och just hackande blir det mycket av när du ska koka ett storkok med ratatouille som jag gjorde häromveckan. Jag lyssnar på ljudbok i bilen på väg hem från jobbet varje dag och helst en stund på lunchen också. Lite här och lite där, så behöver jag inga storslagna resor till andra sidan jordklotet för att ”komma bort”.

Därför blev jag så glad när jag fick möjligheten att ge dig en månads fri lyssning på ljudböcker från BookBeat. Om du inte har provat innan, så passa på nu för sjutton! Du går bara in på BookBeat.se, registrerar ett konto och anger rabattkoden vardag.nu tillsammans med dina personuppgifter, så fixar BookBeat så att du får lyssna gratis i en hel månad.

Hoppas du gillar det lika mycket som jag och att det kan bidra till några små pauser i din vardag också.

Ratatouille BookBeat

Och vad ska du lyssna på då? Daniel himlade med ögonen när jag berättade att jag precis lyssnat klart på en så intressant bok om tarmfloran: FoodPharmacy av tjejerna som driver bloggen med samma namn. Det krävs de här författarna för att göra tarmbakterier spännande, helt klart. Läsvärd!

Jag har också avverkat Fyren mellan haven (Oh my lord, jag måste se filmen), Kvinnan på tåget (samma sak här!) och snart också Sophies historia. Har du några tips på vad jag ska lyssna på näst?

2 kommentarer

  1. Tack. Nu är jag igång och lyssnar på Främlingen av Harlan Coben. En genre jag sällan läser. Food Pharmacy har jag i pappersversionen. Finns flera sådana riktigt bra böcker om ”nytänk” kring kosten hemma hos mig. JJag ska tänka till kring boktips och återkomma! Tack för veckans matsedel och ha en härlig helg!

    Svara
    • Vad roligt! Har inte lyssnat på den boken, får kolla upp vad det är. Vi har haft en riktigt skön helg. Hoppas du har haft detsamma :)

      Svara

Skriv en kommentar.