Mammas skinkrullar

Det här middagstipset kommer från ett gammalt urklipp ur en tidning som mamma klistrat in i pappas gamla hemkunskapsbok från högstadiet.

Ett väl beprövat recept, med andra ord.

Extra fint med just den här middagen är att den är så enkel och snabb att göra att den passar bra till vardags, men är ändå lite festlig så att den funkar fint att bjuda på också. Till påsk, kanske? Skinkrullarna går bra att frysa också. Gör en hel plåt och frys in i lagom stora lådor som räcker till en middag. Perfa!

Skinkrullar, dagens middagstips

Det är alltså färs inrullad i rökt skinka, som en rullad av lite enklare slag! Skinkrullarna gottar sig i en gräddig sås med chilisås. Det hela behöver bara 20 minuter i ugnen.

Något gott att fiska upp såsen med vill du servera till, som bröd, lättkokt broccoli, ris eller något annat gryn. Och en god sallad, förstås!

Skinkrullar med färs (4 port.)

500 g fläskfärs
1/2 gul lök
Salt, peppar
1 ägg
12 skivor rökt skinka
3 dl grädde
1 1/2 dl chilisås

Gott till:

Kokt ris eller något annat att plocka upp såsen med
Blandad sallad, gärna med ananas

Sätt ugnen på 200°. Blanda fläskfärsen med riven gul lök, salt, peppar och ägg. Rulla fingertjocka korvar och vira in i skivor av rökt skinka. Lägg i en ugnsfast form. Blanda grädde, chilisås, salt och peppar och slå såsen över skinkrullarna. Gratinera mitt i ugnen i 20 min, tills färsen är genomstekt och skinkrullarna har fått lite färg.

Sallad med ananas

En sallad med ananas är gott till skinkrullarna.

Skinkrullar med fläskfärs

Så blev det fredag igen och just den här helgen har jag sett fram emot ett bra tag. I helgen styr jag nämligen kosan mot nordväst, närmare bestämt Falkenberg och den bloggträff som fina Malin har anordnat. Kommer att bli grymt att träffa henne och alla andra bloggare som kommer. Du som är nyfiken på vad vi kommer att hitta på, följ mig på Instagram. Och du, trevlig helg på’re!

14 kommentarer

 1. Har ätit något liknande som jag blev bjuden på (men med ”påssås”) som var jättegott! Köttfärsen var lite förstekt och det var kokt skinka, men rökt låter ju ännu bättre! Kanske det var nödvändigt att försteka köttfärsen, eftersom kokt skinka för det mesta är skuren i tjockare skivor än rökt skinka… iallafall här nere ;-)

  Hoppas ni får en bra träff!!

  Svara
 2. De här gjorde vi till middag häromdagen, men såsen improviserades ihop av vad som fanns hemma, BBQ-sås, ketchup, tomatpuré, grädde och mjölk. Nästa gång blir det vitlök i också. Perfekt till matlådor! Tack för receptet!

  Svara
 3. Hej. Vilka bra recept du har! Jag försöker mejla de till mig själv via den lilla brevikonen. Men jag får inga mejl? Det ska fungera? Jag som gör ngt fel? :)

  Svara
  • Hej Frida! Om du klickar på brevikonen ska ditt mailprogram komma upp, med ett förberett mail med länken till receptet i. Där fyller du i adressen dit du vill skicka mailet och klickar på skicka. Kommer du så långt?

   Svara
   • Ja, jag har gjort de men där har inte kommit något mejl. Konstigt. Säkert ngt jag gör som är fel..

   • Om du fyller i rätt mailadress och det ändå inte kommer fram, kanske det har fastnat i skräpposten. Kolla där! Annars kan jag inte hjälpa dig tyvärr :(

Skriv en kommentar.