Salsicciafylld zucchini

Salsicciafylld zucchini, middagstips

Jag gillar att fylla saker. Jag fyller frallor med tonfiskröra, paprikor med köttfärsröra, isterband med rödbetor och zucchinisar med korvröra, som vi åt för ett par veckor sedan.

Färsk, rå korv är himla smidigt eftersom det i princip är färdigkryddad köttfärs. Som ett halvfabrikat modell bättre, kan man säga! Jag använder salsiccia här, men gillar du någon annan korv bättre så går det lika bra att använda vilken rå korv som helst egentligen.

Det här blir dögott alltså! Prova!

Salsicciafylld zucchini (4 port.)

1 gul lök
4 tomater
2 zucchinis
600 g salsiccia
Smör/olja att steka i
3 msk tomatpuré
2 msk oxfond
1 skvätt vatten
1 näve riven ost

Sätt ugnen på 225°. Hacka löken. Tärna tomaterna. Halvera zucchinisarna på längden och gröp ur. Spara hälften av innanmätet och tärna detta. Skär en skåra i korvskinnet och plocka ur korvens innanmäte. Fräs löken och höj sedan värmen när du lägger i korvfärsen, så att färsen blir lite brynt. Tillsätt tomatpuré, tärnade tomater, tärnad zucchini, fond och en skvätt vatten. Låt puttra ihop utan lock. Salta zuccihinihalvorna lätt och ställ in mitt i ugnen i 10 min. Fyll därefter de lite mjuknade zucchinihalvorna med korvfärsfyllningen och toppa med riven ost. Gratinera i ytterligare 10 min, tills de fått fin färg.

Färsk salsiccia, korv

Salsicciakorven ska vara färsk! Då kan du gröpa ur innanmätet så här.

Gröpa ur zucchini

Gul zucchini, snygg va? Grön zucchini går lika bra – välj ett ganska rejält exemplar!

Salsicciafyllning, färsk korv

Så här ska fyllningen se ut när den är klar: inte rinnig, utan ganska tjock och matig.

Zucchini, salsiccia och ost

Fyll zucchinihalvorna med korvfärsfyllningen och toppa med riven ost. In i ugnen!

Fylld zucchini i ugn

Färdigt! Vi åt med ärtskott och salladsärter frästa i olja med lite flingsalt över. Gott, gott!

6 kommentarer

Skriv en kommentar.