Sallad med päron, spenat & parmesan

Vi var på husvisning i förra veckan. Huset i sig var inte så mycket att hurra för, men trädgården var väldigt fin. Fyra fruktträd, alla med grenar som hängde tunga av frukt. Hur härligt vore det inte med fruktträd i trädgården?! Jag är en riktig äppelslukare, men ett päronträd hade också varit kul att ha. De bär ju frukt nu!

Hur gillar du dina päron? Mjuka – så att det rinner ur mungiporna när du tar ett bett – eller hårda? Jag gillar mina päron hårda, då är de som godast, tycker jag.

Sallad med päron och spenat

Om du haft päron till ostbrickan någon gång så vet du hur gott det är med ost och päron. Tillsammans med spenaten och den sötsyrliga honungsvinägretten blir det här en kalasgod sallad. Vi åt den till den här kycklinggratängen och ris, men bäst tror jag att den smakar till exempelvis grillad kyckling eller stekt fläskkött.

Päronsallad med spenat och parmesan (2-4 port.)

2 päron
1 påse färsk bladspenat, ca 70 g
25 g parmesan

Honungsvinägrett:

3 msk rapsolja
1 msk citronsaft (alt. vitvinsvinäger)
1 tsk honung
Salt, peppar

Skiva päron tunt. Blanda med bladspenaten och hyvlad parmesan. Skaka ihop ingredienserna till vinägretten och blanda med salladen precis innan servering.

4 kommentarer

Skriv en kommentar.