Sallad med grillade persikor och fetaost

Enkel middag, somrig sallad med persikor och fetaost

Jo, jag vet. Det var inte längesen det vankades sallad med grillad frukt här på bloggen, då med grillade päron och ädelost. Nu med grillade persikor och fetaost. Same same but different. Men sötman som kommer fram när du grillar frukt är fantastisk ihop med ost och så här års tycker jag att man inte får nog av varken salladstips eller grilltips.

Så se det här som en liten påminnelse och en enkelt middagstips för helgen! Salladen med grillade persikor och fetaost är lika god som vegetarisk huvudrätt tillsammans med en bit bröd, som som tillbehör till något gott grillat.

Sallad med grillade persikor och fetaost (4 port.)

100 g ruccola
2 avokados
1 rödlök
200-300 g fetaost
2 nävar valnötskärnor
4-5 persikor (fasta, inte för mogna)

Ingefärsyoghurt med citron:

2 dl naturell yoghurt
1 msk riven ingefära
2-3 msk citronsaft

Blanda ingredienserna till ingefärsyoghurten och smaka av. Fördela ruccola, klyftad avokado, tunt skivad rödlök, tärnad fetaost och grovkrossade valnötter på tallrikar. Klyfta persikorna och grilla på hög värme tills de fått fin färg. Toppa salladen med de grillade persikorna. Servera salladen med ingefärsyoghurten.

Vegetarisk, somrig sallad
Sallad med persikor och fetaost

Nu tar vi bilen söderut, mot Blekinge skärgård. Där ska vi på årets stora släktfest med morbröder, mostrar, kusiner, förmodligen världens största fikabuffé och massa annat trevligt. Ska bli så kul! Ha en skön lördag, du med!

4 kommentarer

Skriv en kommentar.