One pot saffranspasta med bacon

Från glögg i lördags till saffran idag. Jag gillar att stoppa ner julens kryddor i vanlig vardagsmat. Faktum är att i år blir dessa juliga vardagsrätter det närmsta julmat jag kommer att laga. Ja, jag har aldrig julstökat så lite som jag gör i år. På julafton ska vi vara hos min mamma och pappa, och förutom några bidrag till julbordet är det mammas julmat vi ska njuta av.

Ett julbord räcker för mig. Jag behöver inte göra ett hemma också.

Saffranspasta med bacon

Ett ynka litet paket saffran sätter färg och smak på denna pasta med bacon. Från start till mål på en kvart, och disken är också minimal eftersom allt kokas i samma pastagryta.

Perfekt i juletid, oavsett om du lägger resten av tiden på julstök eller ej.

Saffranspasta med bacon (4 port.)

2 pkt bacon, ca 280 g
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
Olja att steka i
1 l vatten
400 g (fullkorns)spagetti
Salt
1 kuvert saffran, 1/2 g
10-15 körsbärstomater
3 dl grädde
Vitpeppar

Strimla bacon och purjolök och stek i olja i en stor pastagryta. Låt riven vitlök fräsa med 30 sekunder innan du häller över kokande vatten. Rör ner spagetti, salt och saffran. Koka 5 min. Halvera körsbärstomaterna och lägg ner dem i kastrullen. Koka ca 5 min till, tills spagettin sugit åt sig det mesta av vattnet. Häll på grädden och låt alltsammans koka ihop. Smaka av.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.