Saffranspannkaka av överbliven risgrynsgröt

Recept på saffranspannkaka

Lite som ostkaka, lite som risgrynsgröt… Väldigt gott. (Och väldigt gult!)

Rester av överbliven risgrynsgröt blir enkelt en saffranspannkaka till fikat eller en söt lunch. Inte bara gott utan jäkligt snyggt också. Hoppa inte över apelsinskalet, det gör saffranspannkakan så grymt mycket godare! Servera saffranspannkakan varm eller ljummen tillsammans med vispad grädde och sylt.

Saffranspannkaka (ca 6 port.)

1 g saffran, 2 pkt
3 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
3 ägg
1 apelsin (skalet)
1 l risgrynsgröt
1 dl flagad mandel
Smör till formen

Till servering:

Vispad grädde
Sylt

Sätt ugnen på 225°. Blanda saffran med socker, vaniljsocker, grädde, ägg och rivet skal av apelsin. Blanda med gröten och det mesta av mandeln tills du har en jämn smet. Häll i en smord form. Strö över resten av mandeln. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.

Julrester, saffranspannkaka av risgrynsgröt
Röd amaryllis

 

13 kommentarer

Skriv en kommentar.