Saffranspanna med fisk och ris

Ris, fisk och saffran

Saffran och apelsin – hur gott är det inte? I lussebullar likväl som i denna risrätt med torsk och gröna ärter. Jag älskar allt-i-ett-rätter (inte bara för att det blir mindre disk) och den här middagen blev en i särklass. Vissa dagar blir middagen bara så bra! Enkelt att laga en dag mitt i veckan men ändå lite lyxigt sådär som du kanske vill ha det exempelvis idag när sista arbetsdagen för i år kanske är avklarad. Trevlig helg!

Saffranspanna med fisk och ris (4 port.)

1 gul lök
Smör/olja att steka i
1/2 g saffran
3 dl basmatiris
5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
200 g gröna ärter
500 g torskfilé
2 dl grädde
1/2 apelsin
Salt, peppar

Hacka löken fint och fräs den mjuk i en stor stek- eller traktörpanna. I med saffran och ris, rör om låt fräsa en halvminut innan du häller på buljongen och kokar alltsammans i 10 min. Lägg gröna ärter och torskfiléerna ovanpå, salta, peppra och häll på grädde. Koka 5 min till så att fisken ångkokas. Fisken ska bli vit och fast i köttet. Smaka av med rivet apelsinskal, pressad apelsin, salt och peppar.

Saffranspanna med fisk och ris
Vardagslyx!

8 kommentarer

  1. Nästan en paella och det gillar jag! Vill man lyxa till det lite till föreslår jag en burk musslor och några (eller många) räkor. Och rätten är fortfarande vegetarisk!

    Svara

Skriv en kommentar.