Näringsmaxad hulkenröra

Brukar du mixa smoothies? Då vet du hur en mixerkanna – på ett vis som närmast kan beskrivas som magiskt – kan gå från överfull till nästan tom. Snacka om att näringsmaxa.

Mixa ruccola
Ruccolaolja, tillbehörsrecept

 

En hel påse ruccola, som den ovan, äter man ju kanske inte upp på egen hand. Men nermixad med en vitlöksklyfta (eller två), lite olivolja, en skvätt citron och en gnutta salt så blir den den där påsen med ruccola knappt en deciliter med finfin ruccolaolja. Plötsligt kan du få i dig en halv påse ruccola – nemas problemas. I ruccola finns det, precis som i andra mörkgröna blad, mycket järn, kalcium, A- och C-vitamin. Och är det något man blir stark som Hulken av, så är det rejält med näringspackad mat!

Prova att byta ut ketchupen på din köttfärssås nästa gång, det är både gott och nyttigt. Jag tänker att ruccolaoljan nog passar alldeles ypperligt till kyckling också. Har du några andra förslag på användningsområden för denna sköna, gröna röra?

Ruccolaolja, tillbehör till köttfärssås

Med det så tar jag helg och ser fram emot några dagar som jag hoppas består av bilköp (tråkigt men nödvändigt), en sen långfrukost och kanske till och med lite vintersol om vi har riktig tur. Ha en skön helg, du också!

10 kommentarer

 1. Hej!
  när jag mixar ruccola som du gör här brukar jag tillsätta lite pinje- eller valnötter, det kallar jag ruccolapesto och det är supergott till pasta!
  Tack för en mycket inspirerande blogg

  Svara
 2. Hej, Jag tänker pröva den som topping till din minestronesoppa senare i veckan. Brukar använda kryddoljor (småvissna kryddor som jag mixat ihop med olja) att ringla över bl a mixade soppor. Blir både gott och vackert!

  Ikväll blir det mandelfisk (å så jag älskade mandelfisken i skolan :), serverar den till broccolimos ist för potatismos. Blir nog smaskens!

  Svara
  • Vad roligt att du provar olika recept, Eva-Britt. Hoppas att du gillar ruccolaoljan, minestronen och mandelfisken. Berätta gärna hur det blev när du provat!

   Svara

Skriv en kommentar.