Rödkålssallad med ingefära

Sallad med rödkål och ingefära

Pizzasallad går lika bra att göra på rödkål, om du nu råkar ha rödkål hemma eller har en annan anledning till att vilja göra den på rödkål istället. Som bonus blir salladen (och dina fingrar) vackert lilaröda.

Här är en variant på kålsallad med ingefära i. Rödkålssalladen smakar extra bra till en snabb wok, köttbullar i kokosmjölk eller något annat asiatiskt.

Vad vill du äta rödkålssalladen till?

Rödkålssallad med ingefära (4 port.)

400 g rödkål
1 tumme ingefära
1/2 dl vatten
1/2 dl rapsolja (alt. annan neutral olja)
1/2 dl röd- eller vitvinsvinäger
2 tsk honung
Salt, peppar

Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel, mandolin eller vass kniv. Riv ingefäran fint. Blanda övriga ingredienser och koka upp. Slå den heta salladsdressingen över kålen och ingefäran, blanda om noga och låt stå i kylen en stund innan servering, gärna några timmar.

Recept på rödkålssalladRödkålssallad med ingefära.

2 kommentarer

Skriv en kommentar.