Rödbetssoppa

Vi hivade mikron när vi fortfarande bodde i ettan och allt som inte verkligen gjorde skäl för sin plats åkte ut med huvudet före (både jag och Daniel fick stanna kvar, vilken tur!). Vi har sällan eller aldrig saknat mikron, varken då eller efter att vi flyttade till större. Det är först nu, när jag är föräldraledig, som jag önskar att vi hade den. Att värma mat på spisen eller i ugnen är ju varken tidseffektivt, smidigt eller särskilt bra…

Soppa däremot, det funkar bra att värma på spisen. Tack och bock för det säger jag och äter soppa extra ofta i höst.

Billig soppa med rödbetor

Den här snyggröda rödbetssoppan åt vi för ett par veckor sen. Ett par potatisar fick åka ner i soppan också, för att den skulle bli lite tjockare. Persiljebladen strör jag över soppan vid servering, men stjälkarna förgås inte de heller – de hackar jag och låter koka med i rödbetssoppan för att ge extra smak.

Rödbetssoppa (4 port.)

1 gul lök
Smör/olja att steka i
500 g rödbetor
2 potatisar
20 g persilja
1 lagerblad
1 1/2 l vatten
Salt, peppar

Hacka löken och fräs den mjuk i en stor gryta. Skala och skiva rödbetor och potatis. Lägg persiljebladen åt sidan, hacka stjälkarna. Lägg alla ingredienser utom persiljebladen i grytan och låt koka tills potatis och rödbetor är helt mjuka. Mixa soppan slät och smaka av. Hacka persiljebladen och strö över.

Recept på rödbetssoppa
Servera rödbetssoppan med en klick naturell yoghurt, hackad persilja och smörgås.

8 kommentarer

  1. Jag gillar rödbeta och soppan ser mycket god ut – men hur ser tänderna (och tungan) ut efteråt? Man vet ju hur man ser ut efter blåbärssoppa ;-)

    Svara

Skriv en kommentar.