Rödbetssallad med halloumi

Varje gång jag lagar mat med rödbetor funderar jag över om det är värt det. Tur för de där lila små monstren att de är goda, för de är då sannerligen inte gjorda för vita kök eller vita kläder, det säger jag bara.

Rödbetssallad med halloumi

Måndagen till ära kommer här ett vegetariskt middagstips i form av en matig sallad med mycket färg, fibrer och protein.

(Ladda med fläckborttagningsmedel bara.)

Rödbetssallad med halloumi (4 port.)

800 g rödbetor
Smör/olja att steka i
1 pkt halloumi, ca 200 g
1 pkt kokta kikärter, ca 230 g avrunnen vikt
1 dl mandel
ca 100 g blandade gröna blad
Balsamicosirap

Koka rödbetorna och skala dem efteråt genom att helt enkelt dra av skalet på de varma, koka rödbetorna. Bryn klyftade rödbetor, tärnad halloumi, kikärter och grovhackad mandel i omgångar. Servera grönsallad med rödbetorna, halloumin, kikärterna och mandeln. Toppa med balsamicosirap.

11 kommentarer

  1. Jag kokar rödbetor i tryckkokare, tar 10-15 min. Spolar av de och skalar och delar de i kastrullen. Har en 6 liters Fissler, supernöjd och toppen till det mesta!

    Svara
  2. Skalar under rinnande vatten gör vi också, funkar alla tiders! Men den där chocken den första millisekunden på morgonen efter att man ätit rödbetor vänjer vi oss aldrig vid, hoppar högt varje gång:)

    Svara
  3. Änglamark har frusna grovskurna rödbetor som är kanon. Steget till användning blir lite kortare. Det blir tom. rödbeta i smoothien nuförtiden!

    Svara

Skriv en kommentar.