Renskavspasta med timjan och lingon

Akta er för rostiga spikar hörni. Vi rev ner staketet runt huset i helgen och Daniel trampade rakt ner i en bräda med en elak gammal spik i. AJ! Efter att ha haltat sig hela vägen till läkaren är han nu stelkrampsvaccinerad lagom tills att vi ska bygga nytt staket igen om typ 30 år, haha!

Det fina med att vara 1 1/2 år gammal är att du kan sitta i sandlådan och skratta åt mammas och pappas dumheter istället för att släpa brädor över halva trädgården.

Good times.

Renskavsgryta till barn

Något annat som är fint när du är 1 1/2 år gammal – det är lingon, eller bobo som Tea säger till allt som på något sätt liknar blåbär.

När du väl grävt ner skeden under lingonen så finns där en prima renskavspasta i tallriken också. Renskav är ju himla smidigt att ha hemma eftersom det går att steka direkt från frysen. Bra de där dagarna när maten du planerat för känns för omständlig för orka laga. Eller när du bara är sugen på något gott och lättlagat som ändå känns lite som en söndagsstek.

Renskavsgryta recept

Kanske känns en viltgryta lite väl höstigt så här när vårsolen äntligen lyser och rabarberna i trädgården börjar titta upp ur marken, men än är det är ju riktigt kyligt om kvällarna – så passa på!

Renskavspasta med timjan (4 port.)

1 gul lök
1 morot
Smör/olja att steka i2 pkt renskav, ca 500 g
1 msk rödvins- eller balsamvinäger
1 tsk rosmarin (alt. timjan)
400 g krossade tomater
1 1/2 dl grädde
1 msk lingonsylt
1/2 kruka färsk timjan
Salt, peppar

Finhacka löken. Riv morot fint. Hetta upp fett i en stor panna och stek renskaven. Blanda ner löken och låt den bli mjuk innan du häller ner vinägern. Tillsätt morotsrivet, rosmarin, krossade tomater och grädde. Låt koka ihop ett par minuter innan du vänder ner lingonsyl och hackad, färsk timjan. Smaka av med salt och peppar.

Renskav och pasta

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.