Hemmagjord kebab med kebabsås – snabbvarianten

I måndags lagade vi hemmagjord kebabsallad och käkade ute på altanen. Det var så där lagom soligt. Jag hatar att äta i strålande sol (haha, aldrig nöjd!) men det är ju inte kul att sitta ute i jacka och mössa heller.

Recept på kebab av renskav

Ja, hemmagjord kebab alltså! Om du använder mitt überspeciales dunderfusk så är det världens enklaste vardagsmat… Überspeciales dunderfusket finns i frysen och är… SKAV! Renskav – eller allra helst lammskav – passar perfekt för att få det där strimlade köttet i hemmagjord kebab, precis som köpekebab. Jag tycker inte att viltsmaken går igenom kebabkryddorna – prova!

Sara och Tea

Hemmagjord kebabsås är bara att blanda ihop, superenkelt. Har du provat? Det finns massor av recept på kebabsås med Fanta (!?) och allt möjligt, men jag tycker att mitt recept på kebabsås här nedan smakar precis som på pizzerian. Ät kebabsalladen med pitabröd eller libabröd om du vill ha något extra.

Kebabkrydda brukar finnas bland de vanliga kryddorna i affären. Den innehåller spiskummin, oregano, cayenne, vitlök och koriander, bland annat. Jag använder den både i kebabsåsen och på kebabköttet!

Hemmagjord snabb-kebab med kebabsås (4-5 port.)

Hemmagjord kebabsås:

3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
3 msk chilisås av tomattyp, t.ex. Heinz
1/2 tsk sambal oelek, mer för en het sås
1 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk kebabkrydda
1 vitlöksklyfta, pressad
Peppar

Hemmagjord kebab:

3 pkt renskav eller liknande, ca 750 g
Smör/matolja
1 1/2 tsk kebabkrydda

Blanda ingredienserna till den hemmagjorda kebabsåsen, smaka av och ställ åt sidan. Förbered grönsakerna till kebabsalladen. Stek den halvfrusna skaven i stekpannan. Dra efterhand av skaven med en gaffel så att den blir jämnstekt. När skaven är delad, strö över kebabkryddan och stek några minuter till.

Recept på kebabsallad med hemmagjord kebabsås
Tea

Tea tyckte verkligen om kebaben. Oväntat måste jag säga, för kebabköttet blir ju ganska kryddstarkt. Ungar alltså – de slutar aldrig att förvåna.

Hemmagjord kebabsallad och kebabsås

Berätta gärna vad du tycker om receptet! Gillar du min blogg, följ mig gärna på Instagram också.

3 kommentarer

  1. Ja detta är det absolut bästa receptet på kebabsås som jag testat, smakar PRECIS som på pizzerian precis som du skriver. Andra varianter med Fanta osv håller inte måttet. Så stort TACK för detta fantastiska recept! :)

    Svara
  2. Jättegott recept på kebabsåsen! ska verkligen sprida det receptet för det var precis lagom på alla sätt!

    Svara

Skriv en kommentar.