Renskavsgryta med messmör

Idag vaknade vi Växjöbor till ett lager med snö på marken, något de flesta – undertecknad inkluderad – gärna hade sluppit. Har du snö hos dig också?

renskavsgryta-messmor

En gryta med renskav tröstar och värmer. Med messmör, svamp och timjan blir den här renskavsgrytan en riktigt norrländsk middag, nästan lite höstig. Snabblagat!

Vi åt renskavsgrytan med kokt mathavre, grönsallad och körsbärstomater.

Renskavsgryta med messmör (4 port.)

1 gul lök
250 g champinjoner
Smör/olja att steka i
2 pkt renskav, ca 500 g
1 tsk timjan
3 dl vatten
1 buljongtärning (alt. fond/buljongpulver)
3 dl grädde
2 msk messmör
(Maizena ljus redning)
Salt, peppar

Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar. Fräs tills löken är mjuk och svampen sjunkit ihop. Lägg åt sidan. Stek renskaven. Lägg tillbaka löken och svampen och tillsätt timjan, vatten, smulad buljongtärning, grädde och messmör. Låt koka ihop 5 min. Red eventuellt av med Maizena. Smaka av.

Psst… Idag delade Aftonbladet Mat & Vin ett av mina recept på pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp. Alltid lika kul att bli uppmärksammad!

2 kommentarer

  1. Nä, vi har ingen snö. Jag bor nästan så långt söder ut man kan komma i detta avlånga land. Fast jag har läst en del bloggar idag och många verkar ha fått snö i natt.

    Ha det gott, Vicki

    Svara

Skriv en kommentar.