Snabbmiddag: Omelett med parmesan och basilika

Säg omelett! Eller låt bli förresten, för leendet som bildas i slutet på det där ordet blir faktiskt inte särskilt vackert på bild.

Men gott är’e. Att äta omelett alltså.

Jag vet att jag har sagt det förr, men varje gång jag äter omelett tänker jag att jag borde äta det oftare. Det är ju så lättlagat, snabbt, billigt och lätt att variera. Gott i matlåda, till och med. Ändå äter jag bara omelett några gånger om året. Hum…

Omelett-recept

Vi går lite halvt tillbaka till vardagen här hemma denna veckan, när Daniel börjar jobba igen. Jag hade hemskt gärna haft honom hemma mer, men på ett sätt är det skönt att bli tvingad tillbaka till lite av vardagsrutinerna också. När det behövs lunchlådor till jobbet blir det lite mer riktig mat lagad här hemma, och det gillar ju jag!

Något snabbt och lätt är ju ändå tacksamt så här i sommartider, eller hur? Här kommer därför en liten påminnelse om en sådan middag. Rackarns gott i all sin enkelhet.

Vad gillar du att fylla din omelett med?

Omelett med parmesan och basilika (1 port.)

2-3 ägg
2 msk mjölk
2 krm salt
1/2 krm peppar
Smör/olja att steka i
1/2 dl finriven parmesan
Några blad färsk basilika

Vispa hastigt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Värm smör eller olja i en stekpanna och häll ner omelettsmeten i ett jämnt lager. Stek omeletten försiktigt på låg eller medelvärme. Stick försiktigt hål på ev. bubblor som bildas. När omeletten stekt 1-2 minuter, lägg ost och hackad basilika i ett jämnt lager över omeletten. När ovansidan på omeletten stannat, vik den dubbel och låt glida över på en tallrik.

Omelett med ost och basilika

Mer snabba middagstips

1 kommentar

Skriv en kommentar.