8 recept på kycklinggratäng

Jag verkar förföljd av lägenheter och hus med dåliga köksfläktar. Den dagen vi renoverar köket hemma ska jag skaffa den största, fetaste köksfläkt som finns att tillgå. Du vet, så att håret blåser i riktning mot fläkten så fort du stiger in i köket. Så ska det bli. Jag längtar. Just nu har vi alltså en riktigt dålig köksfläkt. Det är därför jag älskar gratänger. Och jag älskar kyckling. Kycklinggratäng? Ja, tack!

Gratänger är smidigt att göra många portioner av och smakar bra i matlådan dagen efter. Det finns inget att ogilla med sådan mat, eller hur?! Har du någon favoritgratäng med kyckling som du brukar göra?

Här har jag samlat åtta recept på kycklinggratäng, som är enkla och ändå lite sådär vardagsfestliga som du vill att mat ska vara så här när det både är lillelördag och löningsdag.

8 goda kycklinggratänger:

  • Ajvarkycklinggratäng. Ajvar är en paprikaröra som både kan vara stark och mild. Den här gratängen har jag gjort många gånger, både tills bjuds och när jag bara vill ha en extra god vardagsmiddag.
  • Kycklinggratäng med mango chutney. Mango chutney, kyckling och massor av grädde. What’s not to like? Ät till ris eller klyftpotatis och en krispig sallad.
  • Parmesankyckling. Den här gratängen är bara att röra ihop och köra in i ugnen. Eftersom kycklingen skärs i bitar, går det ganska fort i ugnen. Gott till en stor sallad och ugnsstekta rotfrukter.
  • Enkel kycklinggratäng med dragon. Dragonen förtjänar att användas i mer än bearnaisesås, eller hur? Kyckling och dragon passar väldigt bra ihop. Färskost gör denna kycklinggratängen extra krämig!
  • Kycklingfilé i ugn med glöggsås. Glöggen kan du ersätta med ett fruktigt rödvin, om du inte känner dig så julig. Hur som helst blir de hela kycklingfiléerna helt galet möra i såsen och den lite lägre ugnsvärmen.
  • Enklaste kycklinggratängen med pesto. Kycklingfilé, pesto, crème fraiche, ost och skjuts in i ugnen. Klart! Gott till pasta eller ugnsrostad potatis och en stor tomatsallad.
  • Pesto- och mozzarellakyckling allt-i-ett. Mer pesto! Pesto och kyckling är bästa vänner, så det är inte så konstigt. Här trängs kycklingen i ugnen med potatisen och hela middagen blir därmed klar på samma gång.
  • Senapskyckling med zucchinitäcke. Sensommarens zucchinis låter vänta på sig, men oavsett tid på året så kan du riva zucchini som ett matigt täcke på en kycklinggratäng med senap.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.