Äppelkräm med kanel

Kvällsmat är underskattat. Du vet, ett par mackor (jag älskar mackor), stekta ägg, kanske lite korv och en tallrik fil eller kräm. Det är väl det som kallas ”brinner” av de som är lite hippa. Breakfast for dinner, alltså. Brinner. Solklart.

Just kräm är väl inte någon höjdare att äta till middag varje dag, men någon gång ibland skadar inte (precis som all annan mat). Kräm är dessutom väldigt enkelt att koka själv. Och när jag säger väldigt enkelt så menar jag väldigt enkelt. Inte på surdegsbröd-är-enkelt-att-baka-nivån, utan enkelt på riktigt.

Kvällsmat: Recept på äppelkräm med kanel

Vi hade äpplen från trädgården kvar i guldgruvan frysen som jag använde till min äppelkräm med kanel.

Så. Himla. Gott.

Äppelkrämen med kanel smakar nästan lite juligt – och eventuella rester smakar gott på frukostgröten också, kan Tea intyga. Den här kvällen åt vi kalljäst bröd till och korv till äppelkrämen.

Äppelkräm med kanel (4 port.)

1 kg äpplen
6 dl vatten
1 tsk kanel (alt. 1 stång)
1 1/2 dl socker
3 msk potatismjöl

Skala eventuellt äpplena, kärna ur och tärna eller klyfta dem. Koka upp äpple, vatten, kanel och socker under omrörning och låt koka till äpplena är mjuka, 5-10 min. Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten och häll sakta ner redningen i kastrullen i en smal stråle. Rör hela tiden så det inte bildas klumpar. Låt koka upp igen.

Nybakt, kalljäst bröd

Äppelkräm recept

Tea ska bada

Jag har alltid satt högt värde på middagsstunden tillsammans, hur pretto det än må låta, men sedan Tea föddes känns det ännu viktigare att ha en mysig stund runt bordet efter en lång dag, kanske på olika håll. Det blir liksom lite rituellt: komma hem, kramas, laga mat och kanske – om Tea får som hon vill – hoppa ner i ett varmt bad efteråt.

Förresten: Som du säkert ser har bloggen genomgått en liten plastikoperation. Samma blogg i ett lite snyggare utförande, som jag hoppas ska vara både lättanvänt och inspirerande. Vad tycker du?

4 kommentarer

  1. Våra barn gillar kräm och det är sååå smidigt med enkla middagar, eller även kräm som ett mellanmål är populärt.
    Jag tycker bloggen blev snygg i den nya layouten. Kul att du bloggar mer flitigt igen

    Svara

Skriv en kommentar.