Recept på raggmunk

Recept på raggmunkar

Raggmunkar! Finns det någon som inte gillar raggmunkar?! Jag tror inte det.

Matiga pannkakor med råriven potatis, inte att förväxla med rårakor som bara är riven potatis och salt. Husmanskost som raggmunkar ska stekas i mängder, ätas till bristningsgränsen och helst ätas med en generös mängd lingon knaperstekt fläsk.

Om du vill variera dina raggmunkar kan du byta ut en del av potatisen mot andra rotfrukter. Du kan också byta ut upp till en tredjedel av mjölet till något grövre mjöl, till exempel råg- eller havremjöl. Jag tycker att raggmunkarna blir godast om en del av vätskan är filmjölk eller gräddfil, men det går bra att bara använda mjölk om du hellre vill det.

Recept på raggmunkar (4 port.)

750 g potatis
2 dl vetemjöl
Salt, peppar
2 dl mjölk
2 dl filmjölk
2 ägg
Smör att steka i

Riv potatisen grovt. Blanda mjöl, salt och peppar i en bunke. Vispa ner lite mjölk i taget till en klumpfri smet. Blanda ner riven potatis, filmjölk och ägg. Låt smeten stå åtminstone 10 min. Stek raggmunkarna tills de är gyllene på båda sidor.

Raggmunk med fläsk, recept

Stekfläsk med raggmunk

6 kommentarer

 1. hejsan
  du skulle inte kunna tänka dig att skriva ut på ett ungefär hur mkt salt och peppar det ska vara i ?? vet att det är en smaksak men andra mått skriver du ju ut .
  Jättesvårt för mig som är nybörjare på att laga mat när det inte står någonting .

  Svara
  • Hej! Jag har valt att inte skriva ut mängden salt och peppar eftersom det är så personligt, hur salt man vill ha sin mat. Det påverkar ju inte heller receptets sammansättning på samma sätt som t.ex. mängden ägg. I det här receptet hade jag använt ungefär 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Mer salt om du inte har fläsk till. Hoppas det hjälper dig!

   Svara

Skriv en kommentar.