Quinoapytt med julskinka

Välkommen Annandag jul! Den här dagen är sig lik, varje år. Huset fullt av julklappar som du ska försöka få undan någonstans tills du har hivat ut dess föregångare. Och så kylen förstås, full av rester som är goda på juldagen och kanske annandagen – men som du sedan helst av allt bara vill bli av med.

Jag tycker inte om att slänga mat och försöker alltid att göra något av resterna, även om jag i ärlighetens namn skulle kunna vara mycket bättre på det.

Quinoapytt av resterna av julskinkan

En stor bit av julskinkan åkte ner i den här pytten med quinoa och grönsaker. En lite lättare, mättande middag som gick snabbt att slänga ihop. Quinoa känns fräscht efter julmaten, tyckte jag. Nu vill jag äta lite nyttigare! Vi åt quinoapytten med kall senapssås med honung. Det blir aldrig för mycket senap!

Quinoapytt med skinka (4 port.)

4 dl (röd) quinoa
Buljong (vatten + tärning/fond)
400 g julskinka/kassler
300 gröna ärter
200 g majs
Olja att steka i
2 msk skånsk senap
1 msk tomatpuré
1 kruka färsk persilja
Salt, peppar

Koka quinoa i buljong enligt anvisning på paketet. Tärna skinkan. Förväll ärter och majs. Bryn skinkan i olja i en stor traktörpanna, och blanda sedan ner ärter, majs och quinoa. Rör ner senap och tomatpuré och stek ytterligare någon minut. Blanda till sist ner hackad persilja och smaka av.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.