Potatisplättar av kokt potatis

Jag tror att det är någon märklig föreställning om att en bra mamma steker bra pannkakor som gör att jag fortfarande försöker mig på att steka pannkakor med jämna mellanrum, trots att jag både tycker det är dödstrist och är jättedålig på det.

Jag får väl helt enkelt bli en plättmamma istället.

Potatisplättar på kokt potatis

Ikväll gjorde jag potatisplättar av kokt potatis som blev över efter en middag tidigare i veckan. Tillsammans med tärnat bacon och rårörda lingon blev det en rackarns god middag som hela familjen åt med glada miner. Tea åt tre stycken! (Och kastade ytterligare ett par stycken på golvet…)

Potatisplättar av kokt potatis (4 port.)

4-5 kokta potatisar
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
Salt, vitpeppar
Smör/olja att steka i

Mosa, pressa eller riv potatisen. Ha i mjöl och vispa sedan ner lite mjölk i taget så att mjölet inte klumpar sig. Vispa till sist ner ägg, salt och peppar. Stek små potatisplättar (ca 1/2 dl smet/potatisplätt) i smör eller olja på medelvärme tills de är gyllene.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.