Potatisomelett för fyra

Omelett, gillar du det? I teorin funkar det ju både till frukost, lunch och middag (ja, inte samma dag kanske) men eftersom jag är en smörgåsätare av rang så sparar jag oftast den varma maten till senare på dagen.

Potatisomelett

Potatisomelett är både snabblagad och billig vardagsmat som är perfekt att laga om du har överbliven kokt potatis. Den går att göra både till den där ensamlunchen i komplett tystnad och till den där middagen med hela familjen runt köksbordet. Båda tillfällena toppen på sitt vis. Här är receptet anpassat för att räcka till flera. Om du inte är väldigt hungrig, vill säga… Låt omeletten ta sin tid för att stelna. Om den får stelna långsamt utan att få för mycket färg så smakar den absolut bäst. Ät potatisomeletten med en grönsallad av valfritt slag.

Potatisomelett (4 port.)

8 potatisar
8 ägg
1 dl grädde
1/2 tsk salt
Smör/olja att steka i
(Gräslök)

Skala potatisen, skär i jämntjocka skivor och koka nästan klar. Vispa ihop ägg, grädde och salt. Värm din största stekpanna och stek potatisskivorna i smör eller olja tills de är gyllene. Sänk till låg värme och häll på äggsmeten. Låt omeletten stelna långsamt och passa så den inte blir bränd på undersidan. När omeletten är krämig på ovansidan är den klar.

Psst… Bakom dagens lucka i Linneas julkalender döljer sig ett recept som du kanske känner igen. In och kika!

3 kommentarer

  1. Låter som en mycket bra stadig frukost just dessa tider, alltså något som – kanske ihop med bacon t.ex. – rekommenderas efter en ”blöt” julfest ;-)

    Har kollar runt lite hos Linnea. Det är alltid lika roligt att se vad vi svenskar har för språkproblem här i Tyskland i början :-)

    Svara

Skriv en kommentar.