Picklade rädisor – inte bara till midsommar

Picklade rädisor

Kolla vilket fint gäng rädisor!

Hur äter du helst rädisor? Tipsa gärna, jag tycker om rädisor så mycket och nu när de är i säsong försöker jag äta dem så ofta jag kan.

Picklade rädisor

Häromdagen la jag in rädisor i en ättiklag – picklade dem alltså. Det går ju att pickla typ allt, inte bara rödlök. Håller länge och blir sådär härligt sötsura, du vet… Grymt gott! Tror de skulle vara perfekta till midsommarmiddagen, men picklade grönsaker är bästa bästa bästa grejen för att få in mer grönsaker i vardagsmaten också. Kan ju stå på lut i kylen i flera veckor!

Vad vi åt våra picklade rädisor till kan du se på min Instagram idag. Följ mig gärna där för fler middagstips och fler uppdateringar om vad jag sysslar med om dagarna. Glad midsommar!

Picklade rädisor

1 stort knippe rädisor, ca 400 g
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten

Tvätta och klyfta eventuellt rädisorna. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Slå lagen över rädisorna och låt stå ett dygn innan servering.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.