Persiljeköttbullar med mandel och citronpasta

På 20-30 effektiva minuter i köket kan du ha denna middag på bordet. Hemmarullade köttbullar alltså. Det är få saker jag gillar så mycket som hemmarullade köttbullar. Tea, den lilla knäppisen, hon gillar inte köttbullar. Inte köpeköttbullar heller, utan hon äter knappt någon färs alls.

Nåväl.

Fler köttbullar åt mig.

Köttbullar med mandelmjöl och citronpasta

I dessa köttbullar använde jag mandelmjöl. Jag brukar inte använda något ströbröd eller något annat för att dryga ut mina köttbullar. Mandelmjölet i det här receptet är mest där för att smyga ner lite extra näring i köttbullarna. Prova i julköttbullarna också!

Till köttbullarna med mandelmjöl och persilja gjorde jag en krämig pasta med crème fraiche och massor av citron. Gott! Ät gärna med en sallad.

Persiljeköttbullar med mandel och citronpasta (4 port.)

Persiljeköttbullar med mandelmjöl:

1 kruka färsk persilja
1 dl mandelmjöl
Salt, svartpeppar
2 ägg
500 g blandfärs
Smör/olja att steka i

Krämig citronpasta:

400 g fullkornspasta
Salt
2 dl crème fraiche
2 citroner
2-3 dl pastavatten

Finhacka persilja och blanda med mandelmjöl med salt, peppar och ägg. Låt svälla 5 min. Koka pasta i välsaltat vatten. Blanda crème fraiche med zest och saft av citronerna. Blanda mandelmjölsblandningen med färsen. Forma till runda köttbullar och stek. Häll under tiden av pastan när den är al dente, men spara 2-3 dl pastavatten i en kopp. Blanda den smaksatta crème fraichen med den nykokta pastan och späd med hett pastavatten till önskad krämighet.

Köttbullar och citronpasta

2 kommentarer

  1. Kul med ett litet annorlunda köttbullsrecept. Men måste nog erkänna att jag gillar mina vanliga köttbullar med kryddpeppar och utan mandelmjöl mer.

    Svara

Skriv en kommentar.