Slottspicknick med godaste pastasalladen

Många av de mysigaste sakerna i vardagen (och livet i stort) inkluderar ju mat. Som picknick, till exempel. Det är väldigt väldigt mysigt med picknick, om du frågar mig.

Bra picknickmat

Häromdagen packade vi in lunchen i bilen och drog in till Teleborgs Slott i Växjö. Det ligger precis vid Universitet och området där Daniel bott hela sin uppväxt, så här har han hängt mycket. Jag hade min studentbal i gymnasiet här.

Maffig miljö! Så maffigt att jag nästan blir lite lokalpatriotisk för vår lilla stad.

Pastasallad med kyckling och soltorkade tomater

Och lunchen – jo den var rackarns god! Pastasallad blir ju aldrig fel.

Pastan hade jag blandat ihop med soltorkade tomater och grillad kyckling i en stor skål. Ovanpå la jag färsk tomat, gurka, sallad och basilika. Lagren gör att grönsakerna håller sig krispiga och goda tills det är dags att äta. Då är det bara att köra slevarna genom salladen för att blanda ihop allt.

Till pastasalladen åt vi en dressing med massa parmesan. Kombon med osten, pastan och soltorkade tomaterna satt som en smäck. Så gott! Här är receptet:

Pastasallad med kyckling och soltorkade tomater (4 port.)

250 g (fullkorns)pasta, gärna penne
Salt
120 g soltorkade tomater, avrunnen vikt
1 färdiggrillad kyckling (ca 400 g kycklingkött)
2 tomater
1/2 gurka
1 litet salladshuvud
1 kruka basilika

Parmesandressing:

100 g parmesan
2 dl naturell yoghurt
1 msk majonnäs
Salt, peppar

Koka pastan i välsaltat vatten och låt rinna av ordentligt. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda dem och lite av oljan från burken med den nykokta pastan. Strimla kycklingen. Skär tomat i klyftor. Skär gurkan på hälften och dröp ur den vattniga mitten, innan du skär gurkan i skivor. Riv salladen i mindre bitar. Repa av bladen från basilikan. Till dressingen, riv osten fint och blanda med yoghurt och majonnäs. Smaka av. När pastan kallnat och det är dags att äta – blanda ihop allt, ät och njut.

Slottspicknick

Vi konstaterade att det bor en prinsessa i slottet men hon hann inte komma ut just då, för hon satt och åt ost. Himla synd, tyckte vi allihop.

Leta grenar
Skräp på picknick

Erfarna picknickätare som vi är, tog vi med oss en extra påse bara för allt skräp. Det är extra smart om du ska picknicka till skogs någonstans, där det inte finns soptunnor till hands. Ännu en extra påse till eventuell disk kan också vara bra att ha. För är det något jag har fobi för, så är det matkladd på saker och ting… Uäääh!

Rosor på Teleborgs Slott

Teleborgs Slott i Växjö

När vi ätit färdigt gick vi en sväng runt slottet, kollade om trollet under trappan var hemma (tyvärr inte) och tog en avslutande glass vid brygghuset nedanför slottet. Ett par väl spenderade semestertimmar.

Visst är det ett maffigt slott?

2 kommentarer

  1. Åh, ja det var verkligen ett maffigt slott det. Synd att inte prinsessan hann att komma ut och att trollet inte var hemma ;). Receptet på pastasalladen lät väldigt god så den ska jag göra någon gång. Jag har läst din blogg ett tag och sparat en del recept men jag kom just på att jag inte provat något av dina recept än. Kanske är dags för det nu ;)

    Svara

Skriv en kommentar.