Pastasallad med kyckling och pesto

Pastasallad med kyckling och pesto

Jag gillar en pastasallad som är krämig. Särskilt fusilli gör sig bra med en krämig dressing som liksom lägger sig i spiralerna och gör hela salladen till en enhet. Pesto och turkisk yoghurt består dressingen i denna pastasalladen av. Enkelt så!

Att råriva broccoli i pastasalladen visade sig vara himla smart. Ihop med den gröna peston märktes knappt broccolin. Kanske går att lura i även de kräsnaste lite broccoli? Lite grövre grönsaker, som broccoli och morot, gör pastasalladen matigare och mer mättande, så det här receptet räckte faktiskt till 6 middagar för oss.

Pastasallad med kyckling och pesto (4-6 port.)

300 g pasta, t.ex. fusilli
400 g kycklingfilé
Smör/olja att steka i
Salt, peppar
1 burk basilkapesto, ca 190 g
2 dl turkisk yoghurt (alt. crème fraiche)
1 broccolistånd
3 morötter
1 påse ruccola, ca 65 g
(Parmesan att hyvla över)

Koka pastan och låt svalna. Tärna och stek kycklingen, salta och peppra. Blanda pastan med peston och yoghurten. Riv broccolin och morötterna grovt. Blanda ihop pastan, broccolin, moroten, ruccolan och kycklingen. Smaka av.

Kycklingpastasallad med pesto och broccoli
Kycklingpastasallad med pesto, broccoli och morot.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.