Pastasallad med champinjoner och soltorkade tomater

Pastasallad med oliver, soltorkade tomater, champinjoner

Den här middagen slängde jag ihop på 20 minuter med en snarkande Tea på höften. Utan bebis är det säkert klart på en kvart!

Jag vet inte om det är de senaste dagarnas soliga väder eller om det är vetskapen om att jag ska äta vegetariskt i en hel månad, men jag längtar efter grillat kött. Tänk en bit grillat kött, kanske souvlakispett, till den här pastasalladen med soltorkade tomater och oliver. När jag var gravid längtade jag efter mögelostar av alla slag, sen när hon väl kommit ut så var jag inte sugen längre. Säkert blir det samma sak med köttlängtan, men ärligt talat – är man inte alltid lite sugen på att grilla?

Vegetarisk pastasallad och svamp

Vitlöksstekta champinjoner och knapriga cashewnötter gör den här pastasalladen matig nog för att stå på sina egna ben, utan några som helst tillbehör.

Ät och längta till picknickväder!

Pastasallad med champinjoner (4 port.)

250 g pasta
250 g färska champinjoner
Olivolja
Salt, peppar
2 vitlöksklyftor
200 g soltorkade tomater i olja
15-20 oliver
1 knippe färsk persilja
2 dl cashewnötter
1 påse ruccola, 70 g

Koka pastan. Dela champinjonerna i mindre bitar och stek dem i olivolja. Krydda med salt, peppar och pressad vitlök. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg oljan åt sidan så länge. Dela oliverna i mindre bitar. Hacka persiljan. Blanda alla ingredienser i en stor skål och rör ner lite olja från tomaterna (alt. olivolja) i salladen. Ät direkt!

4 kommentarer

Skriv en kommentar.