Snabb pasta med fläsk, ost och spenat

Vem är jag att försöka pracka på dig vardagsmat som pasta när allt du vill ha är recept på julgodis? Men du måste äta middag först. Jo, det måste du faktiskt. För att jag säger det. Godis innan maten? Okej då, en bit kan du få. Men bara en. Sen blir det pasta med fläsk, ost och spenat!

Pasta med stekfläsk, spenat och ost

Pastasåsen med stekfläsk, crème fraiche och ost är så rackarns krämig och god. Vattnet från pastakoket är stärkelserikt och späder pastasåsen samtidigt som den reder av den.

Pasta med fläsk, ost och spenat (4 port.)

400 g pasta
400 g stekfläsk (alt. bacon)
1 påse färsk bladspenat, ca 70 g
2 dl crème fraiche
3 dl riven ost, gärna en smakrik variant
2-3 dl pastavatten
Salt, svartpeppar

Koka pastan. Häll av men spara lite av kokvattnet. Strimla stekfläsket och stek det. Vänd ner spenaten och låt den sjunka ihop innan du häller på crème fraiche och riven ost. Låt koka ihop 1 minut så osten smälter riktigt. Vänd ner pastan och späd med pastavatten tills det är så såsigt som du vill ha det. Smaka av.

2 kommentarer

Skriv en kommentar.