Pannkaksrulle med köttfärs

Lika mycket som det här är en god middag så är det också ett test av hur plana dina långpannor är. Om du – som jag – har en lite sliten långpanna som slagit sig, kan du räkna med att den tunna ugnspannkakan kanske blir lite väl tunn på sina ställen. Dags att investera i nya plåtar med andra ord.

Recept på pannkaksrulle med quinoa

Om du har köttfärssås över som du vill använda till din pannkaksrulle så går det bra, men är såsen lite rinnig kan du låta den koka ihop till en lite torrare röra. Annars kan det bli lite väl kladdigt! För att få lite extra fredagsfeeling kanske du kan fresta familjen med att fylla pannkaksrullen med tacofärs istället?

Pannkaksrulle med köttfärs (3-4 port.)

2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
Salt, peppar
500 g blandfärs
1 gul lök
Smör/olja att steka i
1 vitlöksklyfta
1 tsk worchestershiresås
1 msk senap
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 nypa chiliflakes
1 näve riven ost

Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt till en klumpfri smet. Lägg på en pappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 20-25 min. Låt svalna nog för att du ska kunna hantera den med fingrarna. Stek färsen. Hacka löken och fräs den mjuk. Blanda ner pressad vitlök, worchestershiresås, senap, tomatpuré, paprikapulver och chiliflakes. Låt steka ihop 5 min. Smaka av. Fördela blandningen på pannkakan men lämna ett par centimeter på en kortsidan. Rulla ihop till en rulle (med tidigare nämna kortsida ytterst). Lägg på pappersklädd plåt med skarven nedåt. Strö över ost och grädda mitt i ugnen i 10 min, tills pannkaksrullen har fin färg.

2 kommentarer

  1. Åh, detta gjorde Ankis mor och bjöd på oss några gånger, så gott och vilka minnen det väcker! Tänk att vi aldrig gjort det själv, i alla fall inte med köttfärs, det måste ju bli ändring på det.

    Svara

Skriv en kommentar.