Pannbiff med lök

Recept på pannbiff med lök

Pannbiff med lök är gammal, hederlig husmanskost. Det är något vi äter ganska sällan hemma, men just nu håller jag på att arbeta mig igenom en del vardagsklassiker och har kommit fram till pannbiffen. Det är ju förjäkla gott ändå, eller vad tycker du?

I de flesta recept på pannbiff används ströbröd och/eller potatis för att binda ihop och dryga ut färsen. Jag känner inget behov av att dryga ut mina pannbiffar med ströbröd utan använder helt enkelt bara ägg och grädde för att binda ihop dem. Förutom att jag tycker att pannbiffarna blir godast så, så blir de dessutom glutenfria (kolla ingrediensförteckningen på sojan bara!).

Pannbiff med lök (4 port.)

4 gula lökar
Smör/olja att steka i
500 g blandfärs
Kinesisk soja
Salt, peppar
1 ägg
1/2 dl grädde
(2 tsk socker)
2 dl vatten

Finhacka en av lökarna och fräs den mjuk. Blanda den frästa löken med färsen, soja, salt och peppar. Bind ihop färsen med ägg och grädde. Skiva resterande lök tunt och fräs den mjuk. Strö eventuellt över lite socker och låt löken bli gyllene innan du lägger den åt sidan. Forma biffar av färsen och stek dem tills de har fin färg är färdiga helt igenom. Ta upp biffarna och vispa ur pannan med vatten och en skvätt soja.

Glutenfri pannbiff
Servera pannbiffarna med skyn, den stekta löken, potatismos och pressgurka.

7 kommentarer

  1. Nej, något ströbröd har vi inte heller i när vi gör malebiffar. Möjligtvis åker det ner en finncrisp när vi maler köttet i kvarnen, mest för att få ut allt kött. Och pressgurka, hur gott är inte det! Jippi!

    Svara
  2. Klart att det inte är nödvändigt med ströbröd! Men jag brukar ofta ha i lite mald chia, hirsflingor eller boveteflingor – mest för att göra det hela lite nyttigare. Gott hursomhelst, och med pressgurka ännu godare!!

    Svara

Skriv en kommentar.