Rå palsternackssallad med äpple och ingefära

Palsternacka kan ätas rå, precis som rotfruktskompisen moroten. It’s the truth, I tell you. Jag har heller aldrig gjort det innan, men har läst om det. Så plötsligt fick jag en ingivelse och serverade den här salladen på palsternacka och äpple som fått ligga i en vinägrett med citron och ingefära en stund innan servering.

Sallad med palsternacka och äpple

Jag tycker att vi överlag är dåliga på att variera grönsakerna i och till maten (och med vi menar jag både mig själv och samhället i stort). Det bor en liten ärtälskare under vårt tak och jag får väl erkänna att ärtor och andra kokta grönsaker körs i micron till ganska många middagar hemma. Vad äter ni oftast för grönsaker till middagen?

Den här salladen med palsternacka smakar prima till en bit fläskkött.

Rå palsternackssallad med äpple och ingefära (4 port.)

3-4 palsternackor
1 äpple
1 msk saft av riven ingefära
1 msk citronsaft
2 msk rapsolja
Salt

Skala palsternacka och fortsätt hyvla tunna skivor av hela palsternackan. Tärna äpplet smått. Riv ingefära och pressa ut saften. Blanda ingefäran med citronsaft, olja och smaka av med salt. Blanda med palsternackan och äpplet och låt stå en stund innan servering.

Grönsakssugen? Fler recept på sallader till maten här!

2 kommentarer

  1. Mina barn accepterar majskorn, rivna morötter o gurka. Allt annat ratas. Jag o mannen älskar grönt o experimenterar gärna med nya smaker. Det som gör att man ofta skippar mycket av det gröna är ju att det tar sån tid att skala o skära skiten.

    Svara

Skriv en kommentar.