Overnight oats med vanilj och en solig kväll

Idag är Tea och jag lediga! Jag behövde verkligen ladda batterierna och passade på att ta lite ledigt från jobbet både denna och förra veckan. Är ni också lediga så här när det är klämdag?

Tea

För några veckor sen hade Tea och jag också lite tid bara vi två, när Daniel var iväg med sitt jobb. Då passade vi på att ha det lite extra gött!

Kvällen innan förberedde jag overnight oats, eller davosgröt som det också kallas. Tea tyckte det var glass och åt flera portioner. Jag kanske ”glömde” tala om att det inte var glass. Hähä.

Overnight oats med vanilj

Säsongens första jordgubbar (inte svenska, men SNART!) och några bananslantar åt vi till. Lagom mycket mat i värmen!

Overnight oats med vanilj (3-4 port.)

3 dl havregryn
2 krm vaniljpulver
2 dl naturell yoghurt
1 dl mjölk
1 msk honung

Blanda ingredienserna och ställ kallt några timmar, t.ex. över natten.

Sommarmiddag, kvällsmat
Sara

Idag är det inte lika varmt, men solen skiner i alla fall. Imorgon är det Nationaldagen och vi ska fira den på bästa sättet – på Ikea! Haha! Hur ska ni fira? Berätta gärna. Ha en skön dag vad ni än hittar på!

4 kommentarer

 1. Hej Sara. Hoppas att Du mår gott och att Du får en skön dag på IKEA. Jag har två frågor; Var finner jag gamla veckomenyer i den nya designen? Och så undrar jag var ni köpt rosa bambumuggen. Vi har favoritskålarna i flera färger men har inte hittat muggar i den lilla storleken. Underbar bild med lilla foten på bordet:o)

  Svara
  • Hej Karin! Veckomatsedlarna ligger här, men du hittar dem under ”Toppkategorier” överst på sidan också. Teas bambutallrikar och -glas är från ZuperZocial. De är köpta för drygt 1 år sen så jag minns inte var, tyvärr. De är ju himla fina, har ni samma serie hemma? :)

   Svara
 2. Jag har matlåda och äggkoppar från Zuperzocial. I övrigt kommer bambugrejerna hos oss från Nordal (exakt likadan skål) och Biobu. Det blev någon debatt över att tillverkarna mörkade melanin tillsatser i receptet så vissa grejer har medvetna shoppar dissat för att sätta press. Nu verkar det finnas en typ av melanin som Naturskyddsföreningen godkänt. Jag älskar färgerna på bambugrejerna, ytan och den perfekta storleken på skålarna som vi använder jämt!

  Svara
  • Visst är de fina?! Borde skaffa fler och använda till mer än Teas mat :) Minns de där diskussionerna men följde aldrig upp hur det gick sen… Tack för uppföljningen! :D

   Svara

Skriv en kommentar.