Overnight oats med banan

Frukosttipsen duggar inte särskilt tätt här på bloggen. Jag är i ärlighetens namn jättedålig på frukost. Jag äter sällan frukost i veckorna och äter jag frukost blir något snabb på jobbet. På helgerna njuter jag av mina stora matkärlek i livet: Mackor.

Det har kommit önskemål om just frukosttips och eftersom jag själv är så dålig på att variera frukosten, ser jag det som en kul utmaning att experimentera med frukosten tillsammans med er!

Recept på davosgröt med banan

Overnight oats eller davosgröt är kall havregrynsgröt som inte kokas. Havregrynen rörs helt enkelt ihop med vätska och får svälla några timmar i kylen, gärna över natten. Det här receptet gillar jag extra mycket eftersom det är lätt att ta med till jobbet och lätt att komma ihåg. En av varje, rör ihop och låt svälla. Klart!

Overnight oats med banan (1 port.)

1 banan
1 dl havregryn
1 dl naturell yoghurt
1 dl mjölk
(En gnutta vaniljpulver)

Mosa banan och blanda med resterande ingredienser. Låt svälla över natten.

Nu är det helg! Jag hoppas på några effektiva arbetstimmar med bloggen under dagen idag, följt av en mysig kväll med familjen och ett roligt 30-årsfirande av min svåger imorgon. Vad hoppas du på denna helgen?

6 kommentarer

  1. Kul, ska prova! Har länge kört med ett ägg till frukost (i veckorna) men jag är så trött på ägg nu. Men gröt är ju gott, och det här verkar ju perfekt att ha med sig till jobbet!

    Svara

Skriv en kommentar.