Ost- och baconlindad falukorv och blomkålsmos

Hu, vilken vecka. Jag har varit helt slut efter jobbet. Det måste vara en sen tillbaka-till-jobbet-efter-semestern-reaktion. I onsdags, efter den här stadiga middagen, la jag mig i soffan, somnade och sov bort hela kvällen. Efter nästan 12 timmars sömn var jag lite piggare igår, men inte hundra procent återställd. Den här helgen kommer bli ännu lite skönare än vanligt.

Bacon- och ostlindad falukorv och blomkålsmos

Innan jag somnade i soffan lyckades jag alltså svänga ihop den här middagen. Enkelt men gott en trött onsdag. Gott även för mig som egentligen inte gillar blomkål. Det du.

Ost- och baconlindad falukorv och enkelt blomkålsmos (4 port.)

Ost- och baconlindad falukorv:

500-600 g falukorv
ca 10 skivor god ost
1 pkt bacon, ca 140 g

Enkelt blomkålsmos:

1 kg blomkålsbuketter
Salt
100-150 g naturell färskost
Peppar

Sätt ugnen på 200°. Linda falukorven med ostskivor och baconskivor. Gratinera mitt i ugnen tills baconen har fått fin färg, 20-30 min. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten, ca 5 min. Häll noggrant av allt vatten och mixa blomkålen slät. Vänd ner färskosten och blanda till ett jämnt mos. Smaka av med salt och peppar.

Servera falukorven med blomkålsmoset och en god sallad. Enkel och god vardagsmat!

Publicerat i Billig vardagsmat, GI, Korv, LCHF, Middagstips, Snabba middagstips, Tillbehör, såser & sallader.

7 kommentarer på "Ost- och baconlindad falukorv och blomkålsmos"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*