Mer njut i vardagen!

Vardag.nu är en matblogg om varierad vardagsmat för allätare. För mig ger god mat mer njut i vardagen och jag vill visa att det ska kännas enkelt att få till varierad mat för hela familjen mitt i vardagskaoset.

Jag heter Sara, är 28 år och lever med Daniel och vår treåriga virvelvind Tea i ett hus utanför Växjö. Jag är utbildad kostrådgivare och brinner för att få alla att förstå att vi (inklusive undertecknad!) behöver stressa mindre och äta mer varierat för att ha en njutbar vardag. Om jag var tvungen att äta samma sak till middag varje dag hade jag valt korv stroganoff. Mitt favoritgodis är svarta vingummin, men jag är också den som rensar påsen på de sista, sorgliga punchpralinerna i botten.

 

Jobba med mig Maila direkt

 

Dela:

74 kommentarer

 1. Hej! Vilken fantastisk blogg du har, otroligt inspirerande! Din indiska linsgryta sätter jag och min sambo upp på veckans matsedel direkt :) Kolla gärna in min blogg, det är ingen strikt matblogg utan mer om allt möjligt, men självklart om mycket mat som är mitt största intresse! Med vänliga hälsningar Madde

  Svara
 2. Hej Sara! Hittade Din matblogg via de suveräna julrecepten Du presenterade i magasinet, som matglad och -lagande pensionär kommer jag nog att besöka Dej ofta samt presentera Din blogg för mina sju matlagsgubbar, vi träffas varje måndag lagar 3-rätters, äter och njuter !

  Svara
 3. Det här är ju bara för kul! Googlade i affären efter fisksoppa med saffran och fick upp ditt recept (som är himla smarrigt) och nu efteråt slår det mig att det är DIN hemsida (jag gick med jessica på uni och vi pratade om din hemsida sist vi sågs)! Vilket sammanträffande! :-)

  Svara
 4. Hej! Hittade hit efter att du gästbloggade hos kryddburken. Wow, jag är imponerad. Du verkar så engagerad och alla recept är inspirerande och nytänkande! En av de bästa matbloggarna jag har sett. Från och med nu måste jag gå in här och leta efter recept på vardagsmat när fantasin tryter. Du verkar så positiv och matglad. Helt klart en ny favorit!

  Svara
 5. Vilken fin blogg du har! Har precis startat en egen matblogg och det är så roligt att surfa runt på andra bloggar och se vad ni lagar! Tack för inspirationen!

  Svara
 6. Åh, vilken bra blogg du har! Hittade hit via Kryddburken, som också är bra. Men, du har en alldeles egen stil, som passar mig perfekt. Vardagsmat som ska svängas ihop snabbt – då behövs många idéer. Dessutom är du en så duktig skribent med ett underbart språk!

  Svara
 7. Måste bara säga att din blogg är otroligt inspirerande och fin! Tycker att du är den av alla matbloggar som har mest variation och ger upphov till flest ”mat-aha-upplevelser”. Jag har bestämt mig för att börja äta mer vegetariskt och då är ju ditt arkiv en guldgruva! :) Tack för det och lycka till i fortsättningen!

  Svara
 8. Hej!
  Jag läste reportaget om dig i tidningen Magazinet och blev nyfiken på vägghyllan du har ovanför köksbordet. Får man fråga var du har köpt den? Den är superfin.
  Tack på förhand!
  Hälsningar,
  Sofia

  Svara
  • Hej Sofia! Hyllan är från Mio och köpt för några år sen. Tyvärr tror jag att de blev tvungna att sluta sälja den av patentskäl. Originalet är en stringhylla som finns att köpa nya för en liten förmögenhet men finns att hitta gamla på loppis om man har tur och ögonen öppna :)

   Svara
 9. Din blogg inspererar verkligen till godare middagar i min vardag! Och bilderna i din blogg är så underbara! Är man inte hungrig innan så blir man det! Jag undrar vad du tar dina bilder med? En kamera? Mobil?
  Tack på förhand!
  MVH
  Elin

  Svara
 10. Oj, vad glad jag blev att jag hittade din blogg. Vardagsmat som verkligen är sånt jag vill laga själv! Inspirationen tryter verkligen ibland. Också glad över att du verkar har en vegodag varje vecka, vi försöker ha fler vegetariska dagar och äta rött kött högst en gång i veckan.

  Svara
  • Vad roligt att höra, kul att du hittat hit! Vi äter ganska mycket vegetariskt och jag försöker att få in ett vegetariskt recept här på bloggen varje vecka. Det låter som att du har en matfilosofi som liknar min. Jag hoppas du kommer hitta mycket mat du gillar! :)

   Svara
 11. Jag älskar den här sidan!!
  Varje gång man kör fast, när man lagat samma mat i sex veckor, går jag in här och hittar mat som blir fantastisk att äta. Ganska ofta tar jag delar från olika recept och gör till ett=)

  Hoppas du orkar hålla på länge till=)

  Svara
 12. Nu har jag varit inne här så många gånger att det börjar kännas rimligt att lämna ett avtryck. :)

  Tack så jättemycket för den här bloggen! Jag tipsar folk flera gånger i månaden om att gå in och titta på vad du skriver. Heja! Bravo! Mera! :D

  Hälsningar
  Kajsa

  Svara
 13. Hej, vi heter Familjen Ericson och vill bara säga att vi idag lagat saffranstorsk . Så himla super gott. Jag & kära gubben är inte så super duktiga på att laga mat men med ditt recept i minnet så kan även vi. Tack så mycket du har gett oss en portion inspiration. Hälsningar Irina & Micke

  Svara
 14. Har nyligen hittat din blogg och läst 25 sidor idag. Ser att de flessta recepten skulle passa mig, testar till middag
  grönsakspaj med smuldeg ovanpå. Tror det kommer smaka bra. Giller att du skriver alt förslag, exvis persilja i stället för koriander, förslag på olika mjölsorter, väldigt ambitiöst och jättebra för mig som är lite petig. Ska fortsätta läsa efter fotbollen. Tack så länge o jättegrattis till lägenheten och examen.

  Svara
  • Vad roligt att du hittat så mycket som lockar, vad glad jag blir! Tack snälla, nu har vi flyttat och börjat bo in oss. Hoppas att pajen blir god!

   Svara
 15. Pajen var god men hade kunnat vara jättegod. Smulorna var alldeles för salta, vi tycker om salt men ska det verkligen vara 1 tsk salt i smulorna, men jag ger inte upp så lätt, testar flera recept.

  Svara
  • Hur mycket salt som behövs beror ju förstås lite på vilket snör du använder. Jag använder ekologiskt smör, som kanske är lite mindre salt än det vanliga. Som alltid när man lagar mat är det viktigt att smaka av efterhand. Ska lägga till en notis om saltet i receptet, tack för din kommentar!

   Svara
 16. hej
  min disk blev inte renare av din reklam o matrecpten finns som du vet redan på nätet utan din bbbloogg , skaffa ett jobb o sluta snylta på oss andra
  Med vänlig hälsning Leif
  ps tror inte detta bär en blogg ds

  Svara
  • Hej Leif. Baserat på din otroligt omogna kommentar förstår jag att du inte har läst bloggen, så jag tänker inte ens kommentera det faktum att du vågar påstå att jag är en arbetslös recepttjuv. Ta dig i kragen och kom ihåg att läsa på och tänka efter innan du slänger ur dig icke konstruktiv kritik lik denna.

   Svara
 17. Hej! Vill tala om att jag tycker om din blogg! Fint och viktigt med lättlagad vardagsmat. Allt ser jättegott ut.
  Näringsberäknar du recepten undrar jag dock? Ser ut som om många rätter är ganska kaloririka. För mig som fyllt 60 och numera alltför lätt går upp i vikt är det viktigt att hålla koll på kalori intaget .

  Svara
  • Hej Caisa! Kul att du gillar bloggen. Jag energi- eller näringsberäknar inte min mat i vanliga fall. Att räkna allt man äter kan lätt leda till en ”besatthet” som inte är hälsosam. Man kommer långt med lite kunskap om mat och sin egen kropp. Jag blandar både energitäta och lättare rätter här på bloggen – jag hoppas att du kommer hitta många recept som passar dig!

   Svara
 18. Åh, så bra att jag ramlade över din sida! Igår var det paprikasoppa med kryddiga korvslantar och i kväll blir det ganska het fisk med ingefära och kokosmjölk. Med tre kräsna men väldigt matintresserade barn är det en utmaning att laga middag dag efter dag men här hittade jag massor av inspiration. Stort tack för att du gör detta och himla kul med dina personliga kommentarer.

  Svara
 19. Himmelsk gryta med fläskfilé och champinjoner
  kan man göra denna rätt med kyckling istället för fläskfile? kanske man ska använda hönsbuljong ist för köttbuljong? eller blir smakerna ”fel” med kyckling?

  Svara
  • Jag har inte testat själv men det borde gå precis lika bra med kyckling i grytan istället för fläskfilé. Hönsbuljong istället för köttbuljong låter klokt. Berätta gärna hur det blev när du testat!

   Svara
 20. Detta är en underbar sida Sara! Jag var så trött på de få rätter jag lagade om och om igen. Nu gör jag bara maträtter jag hittar här på denna bloggen. Allt jag testat hittills har varit riktigt smarrigt.
  Tack för att du orkar fortsätta att uppdatera så frekvent och var snäll och säg till när kokboken kommer ;)

  Svara
 21. Hej, underbar sajt! Jag undrar om du har ett tips om hur man fixar egen torkad dill? Jag har försökt två gånger, en sol tork (mögel ) och en ugnstork (inte gott)??

  Svara
  • Hej och tack! Jag har ingen erfarenhet av att torka dill tyvärr. Själv brukar jag frysa in kryddor som blir över, det tycker jag blir bäst. Men det beror på vad man ska använda dem till förstås!

   Svara
 22. Tack för det underbara tipset att koka köttbullarna, jag trodde inte på detta först men nu när jag har gjort det kommer jag alltid att göra på detta vis. Jag slipper matos i hela hemmet. En kort stekning innan servering är allt. Mycket saftigare köttbullar med mera smak.
  Med vänlig hälsning, Johan
  Tack

  Svara
  • Hej Martina! Kul att du saknar mig ;) Jag har haft mycket på gång och har tyvärr inte hunnit med bloggen. Men denna veckan borde kunna komma ut något recept om jag hinner!

   Svara
 23. Jag läser och lagar. Heja på! Väldigt användbara, goda och enkla recept som jag inte hittar annanstans för att förgylla vardagen. Tack!

  Svara
 24. Sitter och planerar semestermaten och googlade ”pastagratäng köttfärs” och hittade då din blogg. Nu har jag surfat runt och har planeringsblocket fullt med dina recept. Gratängen står i ugnen och jag känner att jag ”klickar” med din blogg.

  Svara
 25. Hej !
  Du har fantastiskt fina recept. Jag vill gärna skriva ut dem utan att få med alla kommentarer. Hur gör jag ?

  Svara
  • Hej Eva! Markera det du vill skriva ut, så brukar du i utskriftsinställningarna kunna välja att bara skriva ut det som är markerat. En ny design är på gång, där du förhoppningsvis ska kunna skriva ut enklare. Så glad jag blir för att du gillar bloggens recept!

   Svara
 26. Hej! Haft ett favoritrecept hos dej ”Löksoppa med tomat” eller om det är ”Tomatsoppa med lök”
  Världens godaste soppa!
  Men jag hittat inte receptet nu
  ??????

  Svara
 27. Snubblade in på denna sidan då jag letade hur man gör en omelett, ja precis, en omelett. Så bra är mina kock kunskaper! Fruktansvärt bra sida med lätta och goda recept, helt i min smak!

  Svara

Skriv en kommentar.